ShippingWatch

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

test
Foto: PR-foto: Aker BP

Olieselskabet Aker BP er ved at færdiggøre boringen af udforskningsbrønden Frosk, som viser sig at indeholde mere olie, end forventningen lød på forhånd.

Det fremgår af en meddelelse fra olieselskabet.

Før boringerne anslog selskabet, at feltet beliggende tæt på Alvheim i Nordsøen kunne indeholde mellem 3 og 21 mio. tønder olieækvivalenter. Men nu tyder foreløbige undersøgelser på, at feltet kan rumme mellem 30 og 60 mio. tønder.

"Frosk-opdagelsen tilføjer betydelige mængder og værdi til vores ressourcebase, og udgør et ideelt grundlag for endnu et rentabelt ekspansionsprojekt, som vil sikre optimal udnyttelse af infrastrukturen i Alvheim-området i mange år," lyder det fra Gro G. Haatvedt, senior vice president for exploration.

Aker BP er operatør af PL340-feltet, hvor både Frosk- og Bøyla-felterne ligger. Olieselskabet sidder på en ejerandel på 65 pct., mens Point Ressources (20 pct.) og Lundin Petroleum (15 pct.) har de resterende dele.

Røkke lægger 100 mio. dollars på bordet for Hess Ghana

Kværner vinder ny milliardkontrakt for Statoil

Fatal ulykke præger Aker BP's 2017

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere