ShippingWatch

Nu forudser Goldman Sachs en oliepris på over 80 dollars

Den amerikanske investeringsbank forventer, at olieprisen i løbet af det næste halve år kan overgå 80 dollars, skriver Bloomberg. Et niveau, der ikke er nået i fire år.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Det er efterhånden ved at være lang tid siden, at prisen for en tønde nordsøolie var nede i 27 dollars.

Lidt mere end tre år efter januar 2015 befinder prisen sig pt. i 69,79 dollars. Men der er mere at hente prisen, vurderer den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, skriver Bloomberg.

Rebalanceringen af oliemarkedet er sandsynligvis blevet nået.

Goldman Sachs ifølge Bloomberg

Her lyder det, at prisen sagtens kan nå 82,5 dollars pr. tønde inden for det næste halve år. Over de næste tre måneder vil prisen nå 75 dollars lyder den nye udmelding.

"Rebalanceringen af oliemarkedet er sandsynligvis blevet nået, seks måneder hurtigere end vi havde forventet. Faldet i overskydende lagre blev fremskyndet i slutningen af 2017 med fremragende efterspørgselsvækst, høj grad af overholdelse fra Opec, tung vedligeholdelse samt sammenbrud af Venezuelas produktion," lyder det fra Goldman Sachs ifølge Bloomberg.

Tidligere forventede Goldman Sachs en oliepris på 62 dollars for de to perioder. Med justeringen følger Goldman Sachs med på den trend, der har været blandt flere storbanker på det sidste med et mere positivt syn på olieprisen på den længere bane.

Fra Morgan Stanley lød det for nylig til Bloomberg, at prisen vil nå 75 dollars i år, mens JP Morgan mener, at 78 dollars kan nås med stramningerne om olieproduktionen i markedet, der sker hurtigere end ventet.

Olieprisen har ikke overgået 80 dollars siden 2014.

Goldman Sachs spår gyldent 2018 for verdens største olieselskaber

Fatal ulykke præger Aker BP's 2017 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs