ShippingWatch

Semco suspenderer rumænske arbejdere efter blokade

Danske stilladsarbejdere blokerede onsdag Semco Maritimes arbejdsområde på Esbjerg Havn i en konflikt om et antal rumænske kollegers løn og kvalifikationer.

Foto: Dong Energy

Semco Maritime besluttede onsdag at fjerne et antal rumænske arbejdere på vindmøllefartøjet Pacific Orca, efter cirka 80 stilladsarbejdere fra foreningen Stilladsklubben Vestjyden dagen igennem har blokeret adgangen til selskabets arbejdsområde på Esbjerg Havn onsdag.

Det oplyser Jydske Vestkysten, som har fulgt blokaden.

Stilladsarbejdere ansvarlige for blokaden er organiseret i fagforeningen 3F Transport Esbjerg. De er utilfredse med, at de hyrede, rumænske stilladsarbejdere angiveligt ikke har fået mere end 120 til 130 kroner i timen. Samtidig mener de ikke, at rumænerne er kvalificerede til at udføre arbejdet.

"Vi har en lang tradition for at reagere, når vores arbejde bliver truet af løndumping, og hvor vores fag bliver udfordret af folk, som ikke har en uddannelse til det arbejde, de udfører. Vi har intet imod udenlandske stilladsarbejdere eller bygningsarbejdere i det hele taget, men vi kræver, at de arbejder på samme løn- og uddannelsesvilkår som os andre", siger Stilladsklubben Vestjyden til avisen.

Semco Maritime oplyser efter et møde med repræsentanter for de danske stilladsarbejdere, at man har besluttet at suspendere de rumænske gæstearbejdere. HR-direktør Jens Holm Nielsen afviser dog stilladsarbejdernes kritik og siger, at rumænerne bliver aflønnet, som de skal, og at de har de nødvendige kvalifikationer. Han siger, at parterne er "enige om at være uenige" om sagen.

"Det er korrekt, at vi har bidt den i os og taget arbejderne væk fra Pacific Orca. Det er vi naturligvis ærgerlige over, og vi har rokeret rundt på nogle af vores egne gutter, så vi sikrer, at kunden stadig får løst sin opgave," fortæller Jens Holm Nielsen til Jydske Vestkysten.

Jobfest på vej: Nu skal Tyra genopbygges 

Dongs køber satser stort på Nordsøen med nyt dansk selskab

Norsk ejer afskediger topledelse i dansk offshorefirma

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs