ShippingWatch

Halliburton ser optimistisk på 2018

Amerikanske Halliburton er blandt verdens største olieserviceselskaber og trods nedskrivninger i 2017, er selskabet optimistisk for udviklingen i år.

Foto: David Zalubowski/AP/POLFOTO

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton har leveret pæne resultater for fjerde kvartal sidste år.

Regnskabet var ganske vist belastet af store nedskrivninger fra den nye amerikanske skattereform samt vanskeligheder på det venezuelanske marked, hvilket sendte bundlinjen i rødt, men renset for engangsposterne var udviklingen pæn.

Og det ser også ud til at fortsætte i 2018, efter at oliepriserne på det seneste er steget pænt, hvilket giver øget aktivitet hos mange af Halliburtons kunder.

"Jeg er optimistisk, i forhold til hvad vi vil se i 2018. Råvarepriserne er støttende for øget aktivitet i Nordamerika, og jeg er opmuntret over stigningen i udbudsaktiviteten og de positive diskussioner, vi har med vores internationale kunder," siger Jeff Miller, der er administrerende direktør hos Halliburton, i regnskabet.

I fjerde kvartal hentede olieserviceselskabet en omsætning på 5,9 mia. dollar mod ventet 5,6 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Renset for de store nedskrivninger endte indtjeningen per aktie i Halliburtons fortsættende aktiviteter med et overskud på 0,53 dollar, mens analytikerne havde sat sigtekornet lidt lavere - på 0,47 dollar.

Nedskrivninger i kvartalet blev på samlet 1267 mio. dollar, efter at Halliburton måtte sænke regnskabsværdien af diverse udestående fakturaer i Venezuela med 385 mio. dollar, mens den nye skattereform fra Trump-regeringen sænker værdien af et skatteaktiv med 882 mio. dollar.

Halliburton skuffer på bundlinjen i tredje kvartal

Halliburton overrasker med stærkt kvartalsregnskab

Halliburton skifter ud på topposten

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere