ShippingWatch

BP udgiftsfører 1,7 mia. dollar på Deepwater Horizon-katastrofen

BP's udbetalinger i 2018 i forbindelse med borerig-katastrofen i Den Mexicanske Golf vil beløbe sig til omkring tre mia. dollars mod et tidligere skøn på lige over to mia. dollars.

Foto: Gerald Herbert

Når olieselskabet BP leverer tal for fjerde kvartal 6. februar, vil det indeholde en udgiftsførsel af 1,7 mia. dollar i forbindelse med borerig-katastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Det oplyser BP.

"Den udgiftsførsel, som vi tager, kan vi klare inden for vores eksisterende finansielle beredskab, specielt nu hvor olieprisen er over 50 dollar," siger finansdirektøren Brian Gilvary i en melding ifølge Bloomberg News.

Medie: BP får ny milliardregning for Deep Water Horizon

Det ventes nu, at udbetalinger i 2018 vedrørende katastrofen vil beløbe sig til omkring tre mia. dollar mod et tidligere skøn på lige over to mia. dollar.

Den såkaldte Deepwater Horizon-katastrofe var resultatet af, at fem mio. tønder olie slap ud i Den Mexicanske Golf, da boreriggen Deepwater Horizon eksploderede, og 11 mennesker mistede livet.

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

BP's 2016-resultat blev det dårligste i ti år

Exxon idømt vanvidsbøde på 76 mia dollars i Afrika

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere