ShippingWatch

BP udgiftsfører 1,7 mia. dollar på Deepwater Horizon-katastrofen

BP's udbetalinger i 2018 i forbindelse med borerig-katastrofen i Den Mexicanske Golf vil beløbe sig til omkring tre mia. dollars mod et tidligere skøn på lige over to mia. dollars.

Foto: Gerald Herbert

Når olieselskabet BP leverer tal for fjerde kvartal 6. februar, vil det indeholde en udgiftsførsel af 1,7 mia. dollar i forbindelse med borerig-katastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Det oplyser BP.

"Den udgiftsførsel, som vi tager, kan vi klare inden for vores eksisterende finansielle beredskab, specielt nu hvor olieprisen er over 50 dollar," siger finansdirektøren Brian Gilvary i en melding ifølge Bloomberg News.

Medie: BP får ny milliardregning for Deep Water Horizon

Det ventes nu, at udbetalinger i 2018 vedrørende katastrofen vil beløbe sig til omkring tre mia. dollar mod et tidligere skøn på lige over to mia. dollar.

Den såkaldte Deepwater Horizon-katastrofe var resultatet af, at fem mio. tønder olie slap ud i Den Mexicanske Golf, da boreriggen Deepwater Horizon eksploderede, og 11 mennesker mistede livet.

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

BP's 2016-resultat blev det dårligste i ti år

Exxon idømt vanvidsbøde på 76 mia dollars i Afrika

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere