ShippingWatch

Shell ramt af omfattende olietyveri i Singapore

Olieselskabet Shell er blevet udsat for et omfattende tyveri af olie fra sit raffinaderi i Singapore. Flere personer er blevet anholdt og sigtet, herunder tidligere ansatte på raffinaderi. Samtidig er et stort dollarbeløb blevet konfiskeret.

Pulau Bukom er et industriområde, som ligger et par kilometer uden for Singapore. | Foto: /ritzau/AP/Wong Maye-E

11 personer er blevet sigtet for at have stjålet store mængder af olie fra et raffinaderi ejet af Shell i Singapore.

Politiet har desuden anholdt yderligere seks personer, konfiskeret millioner af dollars og beslaglagt et mindre tankskib i forbindelse med den opsigtsvækkende, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det omfattende og systematiske tyveri af olie er ifølge politiet sket på olieselskabet Shells raffinaderi i Pulau Bukom, som er et offshore-industriområde syd for Singapore. Raffinaderiet er det største, som Shell er eneejer af.

Reuters skriver, at olieselskabet anmeldte sagen til politiet i august 2017. Det er uvist præcist, hvordan tyveriet er foregået. Det står dog klart, at flere af Shells egne folk har været involveret, skriver Reuters.

Otte af de sigtede var ansatte i Shells datterselskab i Singapore frem til anholdelserne. To andre arbejdede ombord på tanksskibet Prime South, som ifølge Reuters har sejlet rutefart mellem Singapore og Vietnam den seneste måned.

Ifølge IMO's skibsdatabase er skibet en kemikalie- og produkttankskib, som er ejet af det Vietnam-baserede selskab Prime Shipping Corp.

Indtil videre dækker sigtelsen over tre tilfælde af tyveri. Det første tilfælde drejer sig om tyveri af 2322 ton gasolie til en værdi knap en mio. dollars, som angiveligt blev stjålet 21. november, 2017. De to andre tilfælde dækker over tyveri af sammenlagt 2062 ton gasolie til en værdi af 844 mio. dollars, hvilket er sket 5. og 7. januar, 2018.

I alt har politiet beslaglagt cirka 2,2 mia. dollars, skriver Reuters.

Derfor virker kontrol med bunkerleverandører i Singapore

Kæmpebøde til Keppel-værft ny rekord for Singapore-selskab

Shell efterforsker anklager om korruption på charterkontor

Trafigura vinder sag om påstået bunkersnyd mod kunde 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs