ShippingWatch

Schlumberger køber skiferolie-forretning af schweizere

Olieserviceselskabet Schlumberger har købt Weatherford Internationals skiferolie-aktiviteter. Oprindeligt skulle aftalen have været et joint venture, men er nu endt i en handel til 430 mio. dollars.

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

Det schweizisk-baserede olieserviceselskab Weatherford International har overraskende solgt sine skiferolie-aktiviteter, som blev lukket ned for et år siden, til den amerikanske olieservicegigant Schlumberger.

Oprindeligt var det planlagt og ventet, at Schlumberger og Weatherford skulle lave et joint venture om aktiviteterne. Men fredag før nytår oplyste Weatherford, at man solgte aktiviteterne til Schlumberger for 430 mio. dollar.

Salget i stedet for et joint venture skuffer flere analytikere, og også investorerne kan ikke være helt tilfredse.

Aktierne i Weatherford sætter sig knap 18 pct. til 3,435 dollar, mens Schlumbergers aktier stiger 1,25 pct. til 68,23 dollar.

Schlumberger vil "revolutionere rigmarkedet" med Borr investering

Schlumberger rammer plet i tredje kvartal 

Weatherford vil fyre endnu flere tusinder

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs