ShippingWatch

Olieprisen stiger efter uro i Iran

Stigende oliepriser hænger ifølge Reuters sammen med voksende protester i Iran, der er verdens tredjestørste olieproducent.

Foto: ritzau/Vahid Salemi/AP

Uro i olielandet Iran har tirsdag morgen hævet olieprisen til niveauer, der ikke er set siden 2015 målt på den europæiske referenceolie, Brent.

En tønde koster tirsdag morgen 67,08 dollars mod 66,49 dollars fredag eftermiddag ved 17-tiden. Den amerikanske referenceolie, WTI, er også steget til 60,58 dollars fra 60,15 dollars fredag.

Stigningerne hænger ifølge Reuters sammen med voksende protester i Iran, der er verdens tredjestørste olieproducent.

Uroen tog til i sidste uge og er de værste siden 2009, hvor Mahmoud Ahmadinejad blev genvalgt som præsident.

Ti mennesker har mistet livet i de seneste dages protester over hele Iran, meddelte stats-tv mandag formiddag.

Ud over uroen i Iran understøttes olieprisen desuden af faldende olielagre globalt og stærk økonomisk vækst, skriver Reuters.

Stor optimisme blandt olieselskaber forud for 2018

Banker venter dyrere olie efter nytår - men vending lurer sidst i 2018

Kina benægter ulovligt salg af olie til Nordkorea 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs