ShippingWatch

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Foto: PR Nordea

Thina Margrethe Saltvedt skifter kurs i Nordea efter ti år som bankens olieanalytiker.

Fra nytår starter Saltvedt i stedet i jobbet som analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici – også hos Nordea, skriver Dagens Næringsliv på baggrund af en e-mail fra analytikeren.

Ifølge avisen har Thina Saltvedt fulgt udviklingen for vedvarende energi tæt, og da der var valg i Norge tidligere på året, foretrak hun en statsminister, som var "optaget af klima og forandring."

I et interview med ShippingWatch lød det for nylig fra Saltvedt, at oliemarkedet nu ser "meget mere stabilt og solidt ud," hvorfor at Nordea Markets ville ændre sin prognose for olieprisen for de kommende år.

Den nye forventning lyder på en oliepris på 55 dollars per tønde i 2017, 63 dollars i 2018 og 66 dollars i 2019.

Goldman Sachs spår gyldent 2018 for verdens største olieselskaber

Wood Mackenzie: Olie- og gasselskaber indleder 2018 i fin form

Råolie er nu det vigtigste produkt i tank 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs