ShippingWatch

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Foto: PR Nordea

Thina Margrethe Saltvedt skifter kurs i Nordea efter ti år som bankens olieanalytiker.

Fra nytår starter Saltvedt i stedet i jobbet som analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici – også hos Nordea, skriver Dagens Næringsliv på baggrund af en e-mail fra analytikeren.

Ifølge avisen har Thina Saltvedt fulgt udviklingen for vedvarende energi tæt, og da der var valg i Norge tidligere på året, foretrak hun en statsminister, som var "optaget af klima og forandring."

I et interview med ShippingWatch lød det for nylig fra Saltvedt, at oliemarkedet nu ser "meget mere stabilt og solidt ud," hvorfor at Nordea Markets ville ændre sin prognose for olieprisen for de kommende år.

Den nye forventning lyder på en oliepris på 55 dollars per tønde i 2017, 63 dollars i 2018 og 66 dollars i 2019.

Goldman Sachs spår gyldent 2018 for verdens største olieselskaber

Wood Mackenzie: Olie- og gasselskaber indleder 2018 i fin form

Råolie er nu det vigtigste produkt i tank

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere