ShippingWatch

Goldman Sachs spår gyldent 2018 for verdens største olieselskaber

2018 kan blive det bedste år i årtier for de store olieselskaber, vurderer Goldman Sachs over for Bloomberg. De nuværende markedsvilkår gør det svært for mindre aktører at begå sig.

En lavere oliepris har sammenlagt med beskæringen af omkostninger i olieindustrien skabt et miljø, hvor kun store olieselskaber kan konkurrere, mener Goldman Sachs.

En trend, som kommer til at øge indtjeningen for industriens "giganter," som i 2018 vil have en markedsdominans, der ikke er set i 20 år, vurderer investeringensbankens chef for energy- industri research, Michele Della Vigna, i et interview med Bloomberg.

"Det er en meget spændende tid. Vi er vendt tilbage til et koncentreret marked, ligesom vi havde i 90'erne med de største virksomheder, som får et større afkast, idet at magtbalancen falder ud til deres fordel," siger han til Bloomberg.

Allerede inden olieprisens dyk i 2014 var de store olieselskaber udfordret ifølge Goldman Sachs, da en oliepris på over 120 dollars gjorde plads til en masse mindre olieselskaber.

Men med de nuværende vilkår i branchen er det altså kun de allerstørste aktører, som ifølge investeringsbanken kan begå sig, og hvor mindre spillere med den lavere oliepris ikke kan være med på de største projekter, mens lånemulighederne er blevet færre.

Wood Mackenzie: Olie- og gasselskaber indleder 2018 i fin form

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Norsk olieindustri advarer mod investeringsfald om tre år

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere