ShippingWatch

Medie: Regningen for Seadrills redning vokser igen

Regningen for at lande en restrukturering af Seadrill er ifølge Dagens Næringsliv løbet løbsk. Selskabet forventer tilsyneladende at bruge 3,4 mia. norske kr. på processen, oplyser kilder til det norske medie.

Det kommer efter alt at dømme til at koste milliarder for rigselskabet Seadrill at redde sig fra et truende kollaps.

Ifølge det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv er udgifterne til rådgivere, som hjælper Seadrill med en restrukturering, løbet løbsk.

Velinformerede kilder fortæller til avisen, at et internt overslag over regningen for hele den komplicerede proces nu lyder på 3,4 mia. norske kr., eller hvad der svarer til lidt over 2,5 mia. danske kr.

Tidligere lød overslaget på cirka to mia. norske kr., men det er altså tilsyneladende vokset betragteligt. Seadrill afviser dog at kommentere på oplysningerne om milliardregningen, der skulle dække udgifter fra efteråret 2015 og frem til, at processen er overstået.

Det er en massiv gæld og nedturen i oliebranchen, som har kastet Seadrill ud i en overlevelseskamp. Selskabet, som er ejet af den norskfødte rigmand, John Fredriksen, gik tidligere på året i betalingsstandsning under den såkaldte Chapter 11-proces i USA.

I slutningen af marts næste år skal en dommer i Houston, Texas tage stilling til en mulig redningsplan for Seadrill, der går efter at få tilført 1,1 mia. dollars i ny kapital.

I øjeblikket kæmper selskabet med at få en gruppe af genstridige kreditorer med ombord. Senest nyt i sagen er, at en gruppe af usikrede kreditorer har indkaldt John Fredriksen til et møde, hvor de planlægger at udspørge ham om selskabets deroute. Det skriver Bloomberg News.

Seadrills advokatudgifter tordnede op før konkursbeskyttelse

To investorer melder sig på banen med ny løsning for Seadrill

Medie: Ingen vil købe Fredriksens Seadrill

Her er flere af Seadrills store obligationsejere

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere