ShippingWatch

Esvagt indgår ny treårig overenskomst med Søfartens Ledere

Ny overenskomst med Evagt er den største på Rederiforeningen af 2010’s område, der har afventet resultatet af forhandlingerne om styrmændenes løn- og arbejdsvilkår i rederiet.

Foto: Esvagt

Esvagt og Søfartens Ledere har indgået en ny treårig overenskomst for styrmændene i rederiet, der kan får en lønstigning på ca. 3 pct. og bl.a. et nyt system for optjening af fridøgn. Det skriver Søfartens Ledere torsdag.

Ifølge navigatørernes fagforening er lønreguleringen forhandlet under hensyn til de aktuelle og svære vilkår i offshore-markedet.

Lønningerne stiger med 1,5 pct. pr. 1. april 2018 og yderligere 1 pct. pr. 1. april 2019.

Omlægningen til færre arbejdsdage, indeholdt i den faste løn, betyder lønnedgang. Denne modregnes i de lønstigninger, der er opnået.

Samlet betyder det en lønnedgang, som dog mere end udlignes i fridage og kontanterstatning, hvis man fortsat sejler det samme antal dage, skriver Søfartens Ledere.

Overenskomsterne med Rederiforeningen af 2010 har afventet forhandlingerne med Esvagt A/S, der er den største overenskomst på Rederiforeningen af 2010’s område.

Metal Maritime og rederier indgår overenskomst for navigatører

HH Ferries afviser at have underbetalt ansatte

3F anklager HH Ferries-rederier for at underbetale ansatte

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere