ShippingWatch

Esvagt indgår ny treårig overenskomst med Søfartens Ledere

Ny overenskomst med Evagt er den største på Rederiforeningen af 2010’s område, der har afventet resultatet af forhandlingerne om styrmændenes løn- og arbejdsvilkår i rederiet.

Esvagt og Søfartens Ledere har indgået en ny treårig overenskomst for styrmændene i rederiet, der kan får en lønstigning på ca. 3 pct. og bl.a. et nyt system for optjening af fridøgn. Det skriver Søfartens Ledere torsdag.

Ifølge navigatørernes fagforening er lønreguleringen forhandlet under hensyn til de aktuelle og svære vilkår i offshore-markedet.

Lønningerne stiger med 1,5 pct. pr. 1. april 2018 og yderligere 1 pct. pr. 1. april 2019.

Omlægningen til færre arbejdsdage, indeholdt i den faste løn, betyder lønnedgang. Denne modregnes i de lønstigninger, der er opnået.

Samlet betyder det en lønnedgang, som dog mere end udlignes i fridage og kontanterstatning, hvis man fortsat sejler det samme antal dage, skriver Søfartens Ledere.

Overenskomsterne med Rederiforeningen af 2010 har afventet forhandlingerne med Esvagt A/S, der er den største overenskomst på Rederiforeningen af 2010’s område.

Metal Maritime og rederier indgår overenskomst for navigatører

HH Ferries afviser at have underbetalt ansatte

3F anklager HH Ferries-rederier for at underbetale ansatte

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere