ShippingWatch

Semco skal være med til at bygge verdens største vindpark

Det danske offshoreselskab Semco Maritime skal hjælpe energiselskabet Ørsted med at bygge verdens største vindmøllefarm ud for den britiske kyst. Semco skal løse en række ingeniøropgaver.

Foto: Semco

Det danske offshoreselskab Semco Maritime har landet en aftale med energiselskabet Ørsted, tidligere Dong Energy.

Aftalen drejer om at løse en række ingeniøropgaver for Ørsted på vindfarmen Hornsea Project Two Offshore.

Farmen er endnu ikke bygget, men skal placeres knap 100 km ud for den britiske kyst ved Yorkshire. Når den står færdig i 2022, vil det være den største vindmøllepark i verden, skriver Semco i en meddelelse.

"Vi er meget tilfredse med, at Ørsted har valgt at involvere os tidligt i projektets udviklingsfase, og vi er stolte af at kunne levere løsninger baseret på vores erfaring og succesfulde gennemførelse af 16 offshore-substationer siden 2002," udtaler Tommy Flindt, director technology.

Konkret er der tale om det elektriske og mekaniske design på en såkaldt substation og en reactive compensation station, oplyser Semco.

Semco Maritime har allerede taget hul på at løse opgaven, som løber fra november 2017 til oktober 2018. Selskabet oplyser dog intet om kontraktens værdi.

Ørsted øger overskuddet på salg af olie- og gasforretning

Semco forudser lav olie- og gasaktivitet i 2018

Leverandører i Nordsøen tror på franske Total

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere