ShippingWatch

Maersk Oil og partnerne bag Tyra-feltet godkender milliardplan

Partnerne bag Tyra-feltet, som er delvist ejet af Shell, Maersk Oil, Chevron og Nordsøfonden, har godkendt en plan til 21 mia. kr. om at genopbygge gasfeltet Tyra.

Foto: Finn Frandsen, Polfoto

Partnerne bag Tyra-feltet er blevet enige om at lægge 21 mia. kr. i at genop- og udbygge offshore-gasfeltet.

Det er den største investering i den danske del af Nordsøen, skriver partnerne i DUC, Dansk Undergrunds Consortium, en pressemeddelelse.

Beløbet fordeler sig på 17 mia. kr. for at modificere de eksisterende anlæg og bygge nye, mens der skal bruges 4 mia. kr. på at fjerne og skrotte udstyr.

DUC indgik tidligere i 2017 en ny aftale med regeringen om mere fordelagtige skattebetingelser, hvilket var et vilkår for, at DUC ville genopbygge Tyra-feltet.

Tyra, der både er Danmarks største gasfelt og står for at behandle gas fra flere andre Nordsø-felter på vej ind til fastlandet, skal genopbygges, da de tunge platforme står på usikker og synkende havbund.

Med de nye investeringer er feltet sikret endnu 25 års levetid og en produktion af op mod 200 mio. tønder olieækvivalenter, fordelt på to tredjedele gas og en tredjedel olie.

Genopbygningen betyder, at Tyra lukkes ned fra november 2019 frem til sommeren 2022, hvilket også stopper gasproduktionen fra de tilsluttede felter.

DUC er ejet 36,8 pct. af Shell, 31,2 pct. af Maersk Oil, 12 pct. af Chevron og 20 pct. af statsejede Nordsøfonden. Maersk Oil er en del af A.P. Møller-Mærsk men på vej til at blive overtaget af franske Total. Det forventes at ske i første kvartal næste år.

Totals indtjening stormer frem

Nye ejere i Nordsøen vil sætte omkostningerne under pres

Amerikansk oliefirma sætter dansk Nordsø-felt til salg

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere