ShippingWatch

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Foto: /ritzau/AP/Ronald Zak

Norge har sagt nej tak til at deltage i det næste Opec-møde i slutningen af november.

De olieksporterende lande har inviteret flere olieproducerende lande til at være med, når Opec mødes i Wien for at diskutere, om aftalen om at begrænse olieproduktionen skal forlænges.

Men det bliver altså uden Norge, som har sagt nej tak til invitationen, skriver Bloomberg News. Det samme gælder Colombia, Cameroun og Niger, der også har takket nej.

Ifølge erhvervsmediet en lang række af lande blevet inviteret. Det gælder blandt andet Brasilien og Egypten, selv om begge lande tidligere har udtalt, at de ikke vil deltage i aftalen.

Indtil videre har kun Uzbekistan og Turkmenistan taget imod invitationen til mødet i den østrigske hovedstad 30. november.

Analysehuset Global Risk Management skriver onsdag, at en melding fra energiministeriet i Forenede Arabiske Emirater tyder på, at produktionsloftet bliver forlænget, men at det ikke er sandsynligt, at produktionen bliver skåret yderligere.

Iraks eksport af olie nærmer sig rekord inden afgørende møde

Ny rapport afliver højdepunkt i olieefterspørgsel i nær fremtid

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere