ShippingWatch

Solstad Farstad lægger otte skibe op

Det store nye norske offshorerederi Solstad Farstad skal lægge otte skibe op, og det kommer til at koste på medarbejderfronten, skriver E24.

Foto: PR-foto/Solstad Farstad

Kort tid efter, at Solstad Farstad skuffede med sit regnskab for tredje kvartal, kommer offshorerederiet nu med flere dårlige nyheder.

Rederiet skal lægge flere skibe op, som der ikke er arbejde til. I alt har Solstad Farstad en flåde på 148 skibe.

"Det er rigtigt, at vi vil lægge op til otte skibe i oplag over vinteren," skriver Lars Solstad, koncernchef i rederiet i en email til E24.

Han tilføjer:

"Baggrunden for det er, at markedet forventes at være svagt i denne periode, som vi også rapporterede i forbindelse med fremlæggelsen af resultatet for tredje kvartal."

Oplægningen betyder, at flere ansatte skal afskediges, men antallet er endnu ikke fastlagt.

Solstad Farstads resultat for tredje kvartal var et underskud på 372 mio. norske kroner i selskabet, der blev til som en fusion i juni i år af de tre selskaber Solstad, Farstad og Deep Sea Supply.

De to store norske shippingprofiler John Fredriksen og Kjell Inge Røkke er med hver deres investeringsselskab, hhv. Hemen og Aker, storaktionærer i Solstad Farstad.

Solstad Farstad lægger ud med stort underskud

Solstad Farstad sælger igen ud af flåden

John Fredriksen topper listen over Norges rigeste

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere