ShippingWatch

Maersk Drilling får ny femårig kontrakt i Norge

Jack-up-riggen Maersk Inspirer skal arbejde for spanske Repsol i Norge i fem år som klassisk borerig og som produktionsplatform.

Foto: Mærsk/Statoil

Maersk Drilling har fået en sjælden type kontrakt. Jack-up-riggen Maersk Inspirer skal arbejde for spanske Repsol i Norge i fem år - både som klassisk borerig og som produktionsplatform.

Riggen skal bygges om, så arbejdet på offshore-feltet Yme starter tidligst i fjerde kvartal af 2019, oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Aftalen indeholder også optioner på yderligere op til fem års arbejde.

Repsols plan er at sanere Yme-feltet, efter at tidligere forsøg mislykkedes på grund af en defekt nybygget platform, der endte med at blive kasseret, inden den overhovedet kom i brug.

Maersk Inspirer har også tidligere fungeret som produktionsplatform for Statoil på Volve-feltet, men den har stået ledig siden årsskiftet. Ifølge Maersk Drilling er Inspirer den eneste rig af sin slags i Nordsøen.

Maersk Drilling afslører ikke værdien af kontrakten med Repsol.

Jefferies: Maersk Drilling det mest interessante opkøbsmål 

Maersk Drilling får aftale med Nexen Petroleum 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs