ShippingWatch

Danske selskaber skal have del i gigantmarked for offshore vind

Eksportrådet og organisationen Offshoreenergy.dk ser øget potentiale for offshore vind i de kommende år med store projekter i på vej. Et fælles arrangement i USA til sommer skal øge mulighederne danske selskaber i landet.

Foto: LM Wind Power

Potentialet er stort for offshore vind i USA, hvor Eksportrådet og organisationen Offshoreenergy.dk med et fælles initiativ til næste sommer søger at øge samarbejdet mellem danske og nordamerikanske selskaber.

I en fælles pressemeddelelse, parterne har sendt ud, lyder det fra Glenda Napier, adm. direktør for Offshoreenergy.dk, at den amerikanske offshorevindindustri i disse år gennemgår "en rivende udvikling," og yderligere kommenterer den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, at "der er en pipeline på 25 gigawatts for offshorevindprojekter ud for den amerikanske og canadiske kyst."

"Heraf ligger 15 gigawatt placeret i tolv kommercielle områder, som allerede er bevilget til otte stater på den amerikanske nordøstkyst. Aftageraftaler er allerede tildelt i staten Maryland, og der vil komme flere i staterne Massachusetts og muligvis New York i 2018," fortsætter han.

Derfor arrangerer parterne i fællesskab arrangementet "offshore wind roadshow" i USA til næste sommer for danske virksomheder. Det sker med det formål at skabe et samarbejde med nordamerikanske virksomheder for på den måde at styrke forsyningskæden for de danske virksomheder.

I den kommende tid vil Eksportrådet og Offshoreenergy.dk derfor undersøge nærmere, hvilke danske virksomheder, der skal involveres, og hvilke stater rundturen skal omfatte.

Offshorerederi får tildelt nye kontrakter

Ardent har fået hul på offshore efter oliekrisen

Vindbranchen overbevist om gennembrud for amerikansk havvind

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere