ShippingWatch

Offshore

Her er ugens vigtige historier fra ShippingWatch

Kollapset i Hamborg-rederiet Hansa Heavy Lift, bunkerbranchen i Singapore, den lavere kreditvurdering af Maersk samt en temperaturmåling på tank- og tørlastmarkedet var blandt de store historier på ShippingWatch i denne uge.

Bladt mister sin økonomidirektør

Morten Axel Petersen stopper efter blot et år som økonomidirektør for Bladt Industries. Afgangen har intet med driften at gøre, fastslår topchef, der melder om flere hundrede nyansættelser og en ny satsning.

Scorpio ser ny offshore-investering som den første af flere

Scorpio-gruppen, der ellers er mest kendt for sine to rederier, har med overtagelsen af Nordic American Offshore taget det endelige skridt ind i Nordsøen. Og der kan sagtens komme flere. "Tingene udvikler sig meget hurtigt," siger president Emanuele Lauro til ShippingWatch.

Analysehus forventer elendigt rigmarked

Store rigselskaber som Seadrill og Transocean har givet udtryk for optimisme om det fremtidige rigmarked, men der er ingen grund til at glæde sig for tidligt. Det vurderer analysehuset IHS Markit over for Dagens Næringsliv.

Norsk offshore går endnu et trængt år i møde

De næste måneder bliver endnu en hård kamp for de norske offshorerederier, vurderer Norges Rederiforbunds adm. direktør, Harald Solberg, i et interview med ShippingWatch. Der er "stor ubalance i værdikæden", mener han.

John Fredriksen overtager størstedelen af Solstad-rederi

Det Solstad-ejede rederi Dess Aquaculture henter 700 mio. norske kr. i en aktieudvidelse, som skal finansiere nybygningsprogram. Emissionen betyder, at to selskaber tilhørende John Fredriksen sætter sig på det meste af rederiet.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Maersks klimavision for 2050 mødte ros fra politikere og ngo'er og skepsis fra konkurrenterne, EU-kommissær Margrethe Vestager sendte containerindustriens særregel i spil, mens flere rederier reagererede på den midlertidige handelsfred mellem USA og Kina.

USA's olieeksport overstiger for første gang importen

Den amerikanske eksport af olie lå torsdag d. 6. december på et højere niveau end importen af råvaren. Det er første gang, siden man i 1973 begyndte at opgøre mængderne og samtidig med et vigtigt Opec-møde, skriver Reuters.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere