ShippingWatch

Offshore

Prosafe vil flytte "hjem" til Norge

Prosafe gør klar til at flytte sit hovedkvarter fra Cypern til Norge, hvor offshoreselskabet allerede har et kontor i Stavanger. Flytningen sker på et tidspunkt, hvor andre selskaber rykker ud af Norge. (Opdateret).

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Flere rederier efterlyser et opgør med bunkersnyd i Rotterdam Havn, baron Johan Wedell-Wedellsborg gjorde over for ShippingWatch status på de senere års frasalg i shipping. Og så var både CO2-skat og champagneflasker oppe at vende i Singapore.

IEA advarer mod nye prisstigninger på olie

Olieprisen er i år steget betydeligt til aktuelt 71 dollars. Det er et niveau, der nu får det Internationale Energiagentur til at advare om konsekvenserne for nye prisstigninger.

35 brønde kan bringe oliefund tilbage til 2014-niveau

35 brønde forventes boret og efterforsket i løbet af 2019, der ifølge Rystad Energy kan bringe årets opdagelser tilbage til niveauet før oliekollapset i 2014. Februar har allerede budt på det højeste antal i over tre år.

Hansson taber retssag mod tidligere finansdirektør

En dom slår fast, at Nordic American Tankers skal stille en bankgaranti for tidligere finansdirektørs pension. Samtidig afvises påstand fra rederiets topchef Herbjørn Hansson om, at den tidligere finansdirektør var illoyal, skriver Dagens Næringsliv.

Jysk robot skal spare oliegigant for millioner

Esbjerg-firmaet SubC Partner har udviklet en robot, som skal bruges på Totals olieplatforme, hvor det er svært for mennesker at få adgang. Ifølge olieselskabet kan robotten spare selskabet for "millioner af kroner".

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

DSV køber Panalpina, Claus Hemmingsen forlader snart Maersk efter knap 38 år i selskabet, og Maersk Drilling gik endeligt på børsen. Samtidig satte Robert Mærsk Uggla over for ShippingWatch ord på, hvorfor Mærsk-familien ikke denne gang trådte til og overtog et olierelateret selskab fra Maersk.

Norges nye oliekæmpe har allerede milliard-omsætning

Vår Energi, som er resultatet af en fusion mellem Enis norske forretning og Point Resources, har fremlagt tal for sin første tid som sammenlagt selskab. Tallene viser en omsætning, der rammer tæt på 30 mia. norske kr. i 2018.

Nu kan Maersk Drilling blive et opkøbsmål

Maersk Drilling kan være rykket op på listen over opkøbsmål efter denne uges notering, selvom selskabet gik på børsen, netop fordi det ikke kunne finde en køber. Det vurderer analytikere. Forklaringen hænger sammen med prisen.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere