ShippingWatch

Offshore

Verdens største havmøllepark er i banken

Equinor og SSE har sikret finansiering på knap 50 mia. og truffet endelig investeringsbeslutning om den første af to faser af stort havvind-projekt. Projektet står som endnu et stort havvindprojekt for rederier.

Norsk havvind kommer tidligst i drift i 2029

I bedste tilfælde og uden klagegange kan de første norske vindparker være i fuld drift otte år efter ansøgningen. Minister kan næppe se en mulighed for, at det kan gøres på kortere tid, udtaler hun.

Her er EU's plan for havvind til 800 milliarder euro

EU-Kommissionen har fremlagt sin strategi for, hvordan offshore-energi og især vind kan boostes massivt de kommende år, hvor projekterne kan komme til at ligge, og hvordan samarbejder og finansiering kan gennemføres. Læs hele strategien her.

BW Offshore dropper afvikling af produktionsskib

BW Offshore, der er en del af BW-gruppen, har ændret mening om at afvikle sit datterselskab for et produktionsskib i New Zealand efter aftale med landets regering. Piratangreb og kollission med tankskib trak rederiet ned i tredje kvartal.

Norsk kæmpefelt skruer op for olieproduktionen

Olieselskabet Equinor øger uventet produktionen på Johan Sverdrup. Kæmpefeltet skal inden årsskiftet producere i omegnen af 500.000 tønder olie om dagen. Det er mere end ventet på forhånd.

Sidste uges bedste på ShippingWatch

I sidste uge blev Dan-Bunkering tiltalt af Bagmandspolitiet i sag om salg af brændstof, der er endt i Syrien. Og forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil sætte ind over for piratangreb i Guineabugten, efter et Torm-skib i weekenden blev ramt.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere