ShippingWatch

Offshore

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Historien om en tidligere konkursramt skibsreders comeback, en ny minister for dansk søfart, milliardudgift til Maersk på nedlukning af containerfabrik, en presset tanksektor og den eskalerende handelskrig var blandt sidste uges tophistorier på ShippingWatch.

Opec aftaler at øge produktionen

Opec er fredag på et møde i Wien blevet enige om, at produktionen skal øges med omkring 1 mio. tønder om dagen fra juli. Alligevel steg olieprisen fredag eftermiddag.

Olieindustrien tænker mere kortsigtet

Ingen industri har historisk tænkt så langsigtet som olie- og gasindustrien, men oliepriskrigen har resulteret i et paradigmeskifte: Investorerne tør kun tænke få år frem.

Opec-landene vil øge olieproduktionen

Oliepriserne stiger en smule i kølvandet af, at Opec og dens allierede i løbet af natten til fredag blev enige om en foreløbig aftale om at øge produktionen af olie med omkring 1 mio. tønder om dagen.

Rasmus Jarlov er et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Rederier ærgrer sig over Brian Mikkelsens afgang

Brian Mikkelsen har besluttet sig for at forlade posten som erhvervsminister for at tiltræde en toppost i det private erhvervsliv. Ministeren har været "et fyrtårn" for søfarten, siger Danske Rederiers direktør Anne H. Steffensen til ShippingWatch.

Equinor og Microsoft indgår aftale om big data

Equinor vil i fremtiden få al sin data lagret i skyen hos Microsoft. Til gengæld vil Microsoft lære om energibranchens behov direkte fra den norske olie- og gasproducent, og man vil bygge to datacentre i Norge.

MOL og Akastor indgår jointventure i offshore

Det norske investeringsselskab Akastor splitter ejerskabet i sit offshorerederi AKOFS Offshore ved at sælge halvdelen af aktierne til japanske Mitsui og herunder Mitsuis containerrederi MOL.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere