ShippingWatch

Offshore

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Jobfest på vej: Nu skal Tyra genopbygges

Flere selskaber som Semco Maritime står på spring for at ansætte mange nye medarbejdere, som skal være med til at stå for genopbygningen af Tyra-feltet i Nordsøen.

Statoil overvejer bud på norsk havvind

Olieselskabet vil byde på vind, der kan flyde. "Hvis der bliver åbnet muligheder i Norge med en relevant incitamentsstruktur, der gør det lønsomt, så er det åbenlyst noget, vi vil overveje," lyder det fra CEO i Statoil, Eldar Sætre.

Flere stater går imod Trumps olie-udsalg

Flere kyststater vil fritages for et planlagt udsalg af nye rettigheder for olie og gas i amerikanske farvand. Én stat er allerede fritaget. Udvidelsen er en del af præsident Donald Trumps forsøg på at styrke olieindustrien.

Norge sætter rekord i salg af gas

Gassalget fra den norske sokkel har aldrig været så højt som i 2017, hvor produktionen af olie faldt. Den totale produktion stiger dog for fjerde år i træk.

Solstad Farstad må fyre færre end ventet

Det norske offshorerederi Solstad Farstad gør klar til at fyre op til 30 søfolk. Antallet kunne dog have været langt højere, hvis ikke vinden var vendt en smule på offshoremarkedet de seneste måneder.

Olieprisen ved at bryde igennem nyt overraskende prisloft

Mens det luner i offshoresektoren, der oplever en fornyet optimisme, begynder det at gøre ondt hos rederierne. Ikke kun hos tankrederierne, der transporterer olie, men i alle rederier, der betaler for brændstof. Nu er prisen tæt på at bryde et nyt topniveau.

Shell ramt af omfattende olietyveri i Singapore

Olieselskabet Shell er blevet udsat for et omfattende tyveri af olie fra sit raffinaderi i Singapore. Flere personer er blevet anholdt og sigtet, herunder tidligere ansatte på raffinaderi. Samtidig er et stort dollarbeløb blevet konfiskeret.

Forventet vækst udebliver for Scanel

Scanel International havde på forhånd ventet vækst i omsætningen på 15-20 pct. i 2017, men udskudte vindprojekter har resulteret i en flad udvikling, fortæller adm. direktør Claus Søgaard Poulsen til ShippingWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere