ShippingWatch

Offshore

Pressede Dof forhandler videre med kreditorerne

Offshorerederiet Dof fik nyt underskud i andet kvartal, der dog er væsentligt mindre end på samme tid sidste år. Selskabet forhandler videre med sine kreditorer om at finde en langsigtet løsning.

Equinor laver milliardkøb i Nordamerika

Det norske olieselskab øger sin andel af Caesar Tonga-feltet i Den Mexicanske Golf og køber Shell ud. Equinor står nu for næsten halvdelen af oliefeltet, men Shell havde faktisk udvalgt en anden køber til at begynde med.

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Både Norden, Torm, DFDS og Maersk offentliggjorde i sidte ugen regnskabstal. Mens handelskrigen preller af på Maersk, begynder DFDS for alvor at mærke brexit. Norden blev trukket op ad tankforretningen, og Torm fik sorte tal på bundlinjen.

Avis: Trøim har tabt milliarder i værdier på et år

Kursfald til Borr Drilling og Golar LNG-aktien betyder, at Tor Olav Trøim har tabt 2 mia. norske kr. i værdier på et år, skriver Finansavisen. Beløbet svarer ifølge avisen til, hvad han fik med sig fra Seadrill i 2014.

Rater for offshorerederier når nye højder i Nordsøen

Raterne for ankerhåndteringsskibe i Nordsøen er tordnet i vejret, og flere rederier har ifølge Finansavisen lukket kontrakter til over en halv mio. norske kroner om dagen – mere end dobbelt så meget som for bare en uge siden og det højeste niveau i år.

Medie: Exxon vil helt ud af Nordsøen

Olieselskabet Exxon er i færd med at undersøge et muligt salg af sine aktiviteter i den britiske del af Nordsøen, skriver Reuters. Exxon har haft aktiviteter i Nordsøen i over 50 år, og kan med salget hente op mod 2 mia. dollar.

Unge norske ledere ser olieindustrien miste førerposition

To ud af tre unge erhvervsledere i Norge tror ifølge en ny undersøgelse, at olie og gas om to årtier vil blive slået af pinden som landets vigtigste industri. Kun seks pct. tror på, at sektorens dominans vil vare i mere end 40 år.

Petoro øger milliardcheck til den norske stat

Svingende olie- og gaspriser til trods har det statslige olieselskab Petoro endnu engang skruet op for bidraget til statskassen – denne gang med en overførsel til Oljefondet, som er tre mia. norske kroner højere end i første halvår i fjor.

Retten giver kriseramte Bourbon grønt lys til reorganisering

Bourbon Corporation får nu 18 måneder til at få styr på økonomien og præsentere en plan for tilbagebetaling af store kreditorkrav. Retten vurderede tidligere på måneden, at holdingselskabet i det store, franske offshorerederi er insolvent.

Aker BP finder ny Nordsø-gas

Det norske olie- og gasselskab Aker BP har gjort et nyt fund tæt ved Bøyla-feltet i Nordsøen. Udover Aker BP har også Vår Energi og Lundin en mindre andel af udvindingstilladelsen.

Noreco hyrer ny finansdirektør

Det norske olieselskab skifter ud på finansdirektørposten. Ny mand i stillingen kommer fra finansverdenen og har tidligere rådgivet selskabet.

Glippet opkøb luner hos Chevron

Det amerikanske olieselskab bryder tendensen blandt branchekollegerne og går markant frem i andet kvartal. Chevron drager især fordel af det missede Anadarko-opkøb og af et rekordhøjt produktionsniveau.

Ansættelser i offshore boomer igen

Opsvinget i offshore betyder ifølge Rystad Energy, at de store serviceselskaber nu ansætter flere folk i offshore-stillinger end inden for skifer. Men det er langt fra en gratis omgang at tiltrække talenterne.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere