ShippingWatch

Offshore

Dansk pensionsselskab dropper Exxonmobil

Ni ud af de ti største danske pensionskasser har investeret i oliekæmpen Exxonmobil, der kritiseres for at støtte klimakritiske organisationer, skriver Politiken. Men nu sælger PKA aktier for 300 mio. kr. i selskabet, og flere frasalg kan være på vej.

Vikings milliardomsætning vokser efter opkøb: "Vi skal længere op"

Et stort opkøb og en abonnementsforretning i fremgang betyder, at Viking Life-Saving Equipment tror på 2,6 mia. kr. i 2019-omsætning. "Det er en væsentlig vækst, der også rækker udover værdien af den omsætning, vi har tilkøbt," siger topchef Henrik Uhd Christensen til ShippingWatch.

Olieindustriens finansieringskilder tørrer ud

Det er ikke længere comme il faut at investere i eller låne penge til en industri, der befatter sig med fossile brændsler. Olieindustriens største udfordring er, at der ikke eksisterer internationalt vedtagne standarder for bæredygtighed eller verdensmål. Derfor kan den ikke dokumentere fremskridt.

Brasiliansk domstol lukker sag mod SBM Offshore

En forbundsdomstol har lukket en sag mod hollandske SBM Offshore, som var anlagt af den brasilianske anklagemyndighed. Sagen udspringer af en langvarig bestikkelsessag, som allerede har kostet det hollandske selskab en bøde på 1,5 mia. kr.

Norsk olieprojekt bliver 85 pct. dyrere end ventet

Både Njord Future og Martin Linge bliver langt dyrere end planlagt, viser nye tal fra det norske statsbudget. Den samlede overskridelse beløber sig nu til mere end 20 mia. danske kr. Operatøren Equinor henviser blandt andet til, at det handler om sikkerhed.

Exxonmobil sparker stort afrikansk LNG-projekt i gang

Olieselskabet Exxonmobil er klar med første investering i et storstilet LNG projekt i Mozambique. Den samlede investering kan løbe op i mere end 30 mia. dollars og dermed blive det største LNG-sats i Afrika nogensinde.

Norsk gigantfelt har startet sin produktion op

Oliefeltet Johan Sverdrup har nu hentet de første tønder olie op efter års forberedelser. "Når feltet topper, vil det stå for omkring en tredjedel af al olieproduktion i Norge," siger Equinors CEO.

Her er sidste uges bedste overskrifter på ShippingWatch

I ugens løb lancerede tre kvinder et nyt netværk for kvinder i dansk shipping. Ugen har også budt på debat om begrænsning af motorkraften for skibe, mens Trafigura fortalte om baggrund for skibssalg til Frontline og Scorpio Tankers.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere