ShippingWatch

Offshore

Olieprisen begynder at trække op imod de 70 dollars igen

Den er der ikke endnu, men efter et dyk omkring nytår er olieprisen ved at krydse 65 dollars per tønde og har dermed retning mod de 71 dollars, som den gennemsnitlige pris lød på sidste år. Godt for offshoreinvesteringerne. Dyrt for shipping.

Medier: Offshore-rederier dropper kontrakter med Equinor

Equinor betaler så lidt til offshore-rederier, at flere foretrækker at lade sine skibe lægge til kaj frem for at arbejde for det delvist statsejede olieselskab, lyder kritikken fra branchen. Nu bliver sagen taget op politisk i Norge.

Olielobby vil have Trumps støtte til svovlkrav

USA bør bakke op om svovlkravene og indføre dem i god tid. Sådan lyder det i et brev til Det Hvide Hus fra den magtfulde amerikanske olielobby, som nu øger presset på præsident Donald Trump.

Aker-selskab udpeger ny CEO og formand

Norske MHWirth, som er ejet af Aker-selskabet Akastor ASA, får nye ansigter i ledelsen. Eirik Bergsvik bliver ny CEO i drillingselskabet fra dags dato, mens Merril A. "Pete" Miller Jr. træder ind som bestyrelsesformand.

Saudi-Arabien er på jagt efter oversøisk olie og gas

Saudi Aramco, der er verdens største olieproducent, er klar til for første gang at søge efter olie og gas uden for hjemlandet Saudi-Arabien. Det siger landets energiminister, der også står i spidsen for selskabet.

Equinor-ansatte har mistet tillid til norsk tilsyn

Fagforeningen Safe i olieselskabet Equinor vil have Petroleumstilsynets adm. direktør Anne Myhrvold til at gå af, når hendes periode på posten slutter til foråret, skriver Dagens Næringsliv. Det sker, efter den norske rigsrevision har kritiseret tilsynet.

Vækstfrygt presser oliepriserne

Oliepriserne er tæt på det laveste niveau i to uger. Bekymringer om de globale vækstudsigter er med til at lægge en dæmper på efterspørgslen.

Sidste uges vigtigste på ShippingWatch

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen ser et paradigmeskifte, når det kommer til rederiernes indtog i logistik, Maersk Drilling fremlagde regnskab, mens DFDS-topchef Niels Smedegaard udpegede fem områder, der skal sikre rederiet fremgang.

Solstad har landet flere kontrakter

Offshorerederiet Solstad har landet fire kontrakter til tre PSV-skibe og et AHTS-skib. Rederiet måtte for nylig tage en stor nedskrivning på sin flåde efter en advarsel fra de norske myndigheder.

Maersk Drilling udpeger de største trusler før børsdebut

Maersk Drilling løfter sløret for de største trusler mod selskabet forud for børsnoteringen senere på året. Mens olieprisen ikke overraskende udpeges som en af de store risici, er det ikke den, som selskabet selv vurderer vil have størst påvirkning.

Maersk Drilling-topchef øjner vending i indtjeningen

Selvom det er uvist, hvornår det sker, er der forbedring i indtjeningen i sigte, lyder det fra Maersk Drillings topchef Jørn Madsen over for ShippingWatch. Et enkelt marked skal fortsat udgøre hjørnestenen i forretningen.

Maersk Drilling varsler lavere driftsoverskud i 2019

Maersk Drilling har netop fremlagt de første selvstændige tal som led i udskillelsen fra Maersk-gruppen. Selskabet venter et plus på driften før særlige poster for 2019, der dog vil være under sidste år.

Norske værfter og rig-selskaber står over for vækstridt

For første gang siden tiden omkring krisen ventes omsætningen i den norske olieindustri at kravle over 300 mia. norske kr., vurderer EY. Værfter og rig-selskaber vil være dem, der oplever store vækstrater. Men flere forhold kan bremse udviklingen, påpeger revisionshuset.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere