ShippingWatch

Talent for logistik i shipping.dk

Nicolai Ravn er på ti år gået fra elev til managing director på Køge-kontoret i shipping.dk. En god portion knokleri og stor forståelse for købmandsskab, gør ham til et af de shippingtalenter, ShippingWatch portrætterer.

Shipping og Nicolai Ravns job som managing director i Køge-afdelingen af shipping.dk er blevet en livsstil for den 31-årige. Når han er på ferie, er det med adgang til emailen, telefonen er altid tændt, og kører han i Tyskland bliver industrivirksomhederne langs motorvejen tjekket ud. Måske ligger der en forretning og venter shipping.dk, der beskæftiger sig med logisitikløsninger og har terminaler, lastbiler og skibe til at sammensætte en pakke tilpasset hver enkelt opgave.

”Det var lidt tilfældigt, at jeg havnede i branchen,” siger Nicolai Ravn om sin karriere. Han kendte godt til shipping fra Fredericia, hvor han er vokset op, ”og alle følger med på havnen,” men gik ikke målrettet efter det. Da han så først var blevet elev som 19-årig hos shipping.dk, var han dog ikke i tvivl.

”Det var sjovt med store volumener og store løsninger. Jeg fandt ud af, at det var den rigtige hylde.”

30-års målet

Han satte sig for år siden et mål om at blive direktør for en af afdelingerne i shipping.dk, når han rundede 30, og det nåede han for halvandet år siden, hvor han blev chef for 24 ansatte. Det er hans målrettethed, som er med til at gøre ham til et talent. Selv kalder han det ikke så meget talent som hårdt arbejde.

”Talent er måske så meget sagt. Et langt stykke hen af vejen handler det om, at man skal have lyst til at lave en masse. Så kan man nå utrolig langt. Hvad man lægger i arbejdet, kommer også gerne ud til en igen,” siger Nicolai Ravn og fortsætter:

”Jeg har haft lyst til at investere tid og ressourcer i det her job lige fra starten af, og så er det bare med at knokle på. Så er jeg kommet langt. Samtidig hjælper det også med godt købmandsskab. Simpelthen at have forståelse for, hvordan og hvornår man kan tjene nogle penge, og hvornår man bare skal lade en forretning ligge.”

Lysten til at knokle og gide at arbejde mange timer om ugen og have mobilen med sig alle steder, bliver især tricket af kunder, der har særligt svære opgaver.

”Jeg kan godt lide at løse ting, som vores kunder ikke selv kan se sig ud af. Når de står i en svær situation, om vi kan løse på grund af vores måske lidt kryptiske erfaringer med at håndtere store mængder, så er det en glæde at være med til at være værdiskabende for en kunde,” siger Nicolai Ravn.

Han er glad for, hvor han er i karrieren og har ikke sat sig et 40-års mål endnu.

 

Talentets tre gode råd til unge i den maritime branche:

1. Vær villig til at knokle for det - hver dag.

2. Gør op med dig selv om det også oprigtigt er denne branche, du vil.

3. Lad dig ikke slå ud af nederlag, det er en del af gamet, og får man ikke nederlag, er der heller ikke succeser i vente.

 

Læs om andre talenter i ShippingWatchs serie:

Fra maskinmester til talent for ledelse 

Talent for lobbyisme

Talent for tørlast 

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs