ShippingWatch

"Skibsmæglere kvitterer for højere ambitioner hos vækstteamet"

Regeringens Blå Vækstteam, med Jesper Lok som Formand, er godt i gang med arbejdet og der tegner sig et billede af, at konklusionerne er helt på linje med hvad Skibsmæglerforeningen præsenterede for Erhvervsministeren og det Blå Vækstteams første møde.

Foto: Danmarks Skibsmæglerforening

Regeringens Blå Vækstteam, med Jesper Lok som Formand, er godt i gang med arbejdet og der tegner sig et billede af, at konklusionerne er helt på linje med hvad Skibsmæglerforeningen præsenterede for Erhvervsministeren og det Blå Vækstteams første møde.

Skibsmæglerforeningen kvitterer for, at det Blå Vækstteam sætter ambitionerne endnu højere og at man ser potentialerne på et globalt plan.

Blandt Skibsmæglerne og Skibsagenterne er der et øget pres på omkostninger og indtjening, samtidigt med at kravene til kompetencerne skærpes og der er megen fokus på digitalisering. Konkurrencen er global, og man ser endvidere nye spillere i markedet, som f.eks. amerikanske Amazon, der vil udbyde transportløsninger via sine digitale platforme efter ”one-stop-shop” princippet. Det er derfor vigtigt at Danmark fortsat er i den maritime verdenselite, og derfor mener Skibsmæglerforeningen også, at det er vigtigt at det Blå Vækstteam også har fokus på kompetencer, rammevilkår og den øgede digitalisering.

Disse udfordringer kræver styrkede kompetencer, og Skibsmæglerforeningen, Rybners Handelsskole og Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg har i samarbejde med hinanden igennem mange år leveret en verdens anderkendt shippinguddannelse for landets shippingvirksomheder inden for de typer af virksomheder, som Skibsmæglerforeningen repræsenterer som brancheforening.

Skibsmæglerforeningen får lejlighed til bl.a. at drøfte Det Blå Vækstteam og uddannelse, der er nogle af de "hotte" temaer, vi har på programmet til Skibsmæglerforeningens Årsmøde og Generalforsamling i Aarhus fredag den 16-09-2016.

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere