ShippingWatch

Odfjell henter millioner på salg af olieterminal

Norske Odfjell har solgt en ejerandel på 50 pct. af en olieterminal i Singapore til fond. Salget giver en trecifret millionindtægt til shippingselskabet.

Odfjell har solgt sin ejerandel på 50 pct. af terminalen Oiltanking Odfjell Terminal Singapore til en fond drevet af selskabet Macquarie Infrastructure and Real Assets.

Salgsprisen vil være på i alt 300 mio. dollars og vil give Odfjell en nettoindtægt på i alt 135 mio. dollars, skriver rederiet en meddelelse.

"Vi er glade for at have lukket salget af vores Singapore-terminal med det, vi ser som en meget attraktiv pris og en bekræftelse af investeringens styrke og kvalitet, og som vi har haft i Singapore siden 2001," siger Kristian Mørch, CEO i Odfjell i meddelelsen.

I regnskabet for første halvår pegede Odfjell på, at selskabet håbede på et salg af ejerandelen i terminalen, som selskabet skulle have oplevet stor interesse for.

Salget kommer på et tidspunkt, hvor Odfjell er mærket af de lidt hårde tider for kemikalietankmarkedet.

Resultatet for andet kvartal i år landede på et underskud på fem mio. dollars mod et overskud på 18 mio. dollars i samme periode sidste år. Omsætningen i rederiet var marginalt lavere i perioden på 238 mio. dollars mod 241 mio. dollars i samme periode sidste år.

Odfjell og Statoil sælger robotselskab i mio-handel

Odfjell Drilling ser tegn på stabilt boremarked

Odfjell leverer utilfredsstillende resultat for andet kvartal

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere