ShippingWatch

Rotterdam øger rabatten til grønne skibe

Havnen i Rotterdam vil give endnu større rabat til grønne skibe, der i forvejen kan opnå besparelser på op til 10 pct. af havneafgifterne. Rederne skal have et særligt "Green Award" til skibene, hvis de vil have prisfordelen.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Rotterdam Havn vil nu forsøge at presse rederne yderligere hen mod at sejle med miljørigtige skibe. I forvejen har havnen givet rabatter i de senere år til redere, som har sænket deres udledninger af kvælstof, svovl og CO2.

De besparelser, rederne har kunnet opnå, har været på op mod 10 pct. af havneafgiftene. Alene i 2016 førte det til, at Rotterdam Havn gav rabatter for samlet set 3 mio. euro til miljørigtige skibe.

"Men nu kan rabatten blive endnu højere. Olie-, LNG- eller produkttankere med en kapacitet på op til 20.000 ton eller mere, vil faktisk kunne opnåe en ekstra rabat på op til 6 pct. i havnen, hvis de har en Green Award," skriver Rotterdam Havn i en meddelelse.

Certifikatet Green Award får rederne fra organisationen Green Award Foundation og kan opnås, hvis rederne har investeret i skibe og besætninger ud fra en miljømæssig dagsorden.

Andre europæiske havne som blandt andet Gøteborg arbejder også med miljørabatter til rederne.

Hvert tredje skib indløser miljørabat i Gøteborg

Rotterdam cementerer position som Europas bunkerhavn

Rotterdam Havn efterlyser mere støtte fra staten

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere