ShippingWatch

Havnechef kritiserer udvidelser for skattekroner

Udvidelserne af danske havne er godt i gang i disse år, men ikke alle kan få del i de skattekroner, der bliver brugt på det. Det gælder Aalborg Havn, hvor direktøren kritiserer loven, skriver Børsen.

Foto: Aalborg Havn

Danske havne bliver i disse år udvidet for millioner, og de fleste for skattekroner. Ikke alle kan dog få del i midlerne.

Det gælder bl.a. Aalborg Havn, og adm. direktør Claus Holstein er uforstående over for konkurrenternes udvidelser for netop skattekroner. det siger han til Børsen.

Han forstår godt, at de selvstyrende havne udnytter de fordele, de har som en del af Havneloven. Selv er Aalborg Havn et aktieselskab og må altså selv skaffe kapital, hvis der skal udbygges.

"Jeg tror mere, at det er Havneloven, der er problemet. Når en branche udvikler sig, som havnene har fjort, så skal vi gøre den mere og mere kommerciel og dermed mere i retning af aktieselskabsloven," siger han til avisen.

Claus Holstein bakkes op af direktør for Danske Havne, Bjørn Christensen, som kalder modellen for ulig konkurrence.

I øjeblikket arbejder et udvalg på anbefalinger til ændringer af netop Havneloven. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil ikke gå ind i debatten, før rapporten er kommet.

Frederikshavn Havn tror på højere resultat for hele 2017

Esbjerg Havn overvejer stor udvidelse

Frederikshavn vil udvide havn for 300 millioner

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere