ShippingWatch

Port Houston holdes lukket af orkanen Harvey

Selvom orkanen Harvey ikke længere befinder sig direkte over USA's næststørste havn, så holder den fortsat området i et jerngreb. En femtedel af den amerikanske raffinaderikapacitet er lukket ned.

Foto: /ritzau/David J. Phillip

Havnen i Houston i Texas har virkelig mærket orkanen Harveys vrede.

Stormen fik lukket havnen mandag, og selvom den har bevæget sig videre ind i den store stat, er havnen stadig lukket pga. oversvømmelser, regn og vind, skriver det amerikanske nichemedie Foodbusinessnews.com.

Havnen skriver på sin hjemmeside, at Port Houston-faciliteter vil forblive lukket den 29. august, samt at havnemyndigheder overvåger vejrforhold, der udvikler sig for at afgøre, om driften kan genoptages 30. august.

Handelshuse må holde lukket

Det internationale handelshus Cargill, der dækker over verdens største tørlastrederi, Cargill Ocean Transportation, har lukket sin terminal og kontorfaciliteter i Houston.

"Faciliteterne er lukket, indtil det er fastslået, at det er sikkert at genåbne," sagde han. "Vi har omkring 130 medarbejdere i fem forskellige virksomheder i Houston. Alle vores medarbejdere er meget heldigvis sikre og står for," siger talsmand Cargill, Peter Stoddart, til Foodbusinessnews.com.

Han tilføjer, at man endnu ikke ved, hvornår der kan åbnes op for aktiviteterne endnu.

Handelshuset Panalpina meddelte også tirsdag eftermiddag, at det har lukket hele sin operation ned i Houston.

Orkanen Harvey, som ramte den amerikanske stat Texas hen over weekenden, har ud over Port Houston også lukket Corpus Christi, der er USA's sjettestørste havn også beliggende i Texas. De texanske havne er essentielle for den amerikanske eksport af hvede og korn.

Corpus Christi forventer at kunne åbne igen på fuld kraft fra 4. september.

En femtedel af raffinaderikapaciteten er lukket

Orkanens hærgen har også store konsekvenser for raffinaderierne.

Ifølge Reuters har orkanen lukket ned for kapaciteten til at producere 3,6 mio. tønder dagligt, som svarer til omkring 20 pct. af den totale raffinaderikapacitet i USA, skriver Reuters.

Mere end halvdelen af den amerikanske olie bliver raffineret i Den Mexicanske Golf. Dagligt produceres 5,6 mio. tønder olie i Texas og 3,3 mio. tønder i Louisiana.

Orkanen Harvey sender rater i produkttank til vejrs

Orkanen Harvey lukker USA's næststørste havn

Orkan rammer hårdt i USA's oliehjerte

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere