ShippingWatch

Havnearbejdere i Europa vil sympatistrejke med spaniere

International Dockworkers' Council opfordrer medlemmerne til at nedlægge arbejdet mellem klokken 10 og 12 om formiddagen torsdag den 29. juni i sympati med de spanske kolleger.

Foto: IDC
Foto: IDC

Havnestrejken i Spanien ser nu ud til at brede sig til andre havne i Europa.

Fagforeningen International Dockworkers' Council (IDC) opfordrer sine medlemmer til at nedlægge arbejdet mellem klokken 10 og 12 om formiddagen torsdag den 29. juni i sympati med de spanske kolleger.

"Der er to grunde til denne arbejdsnedlæggelse: at støtte de spanske havnearbejderes kamp i konflikten med deres regering, samt at slås mod EU's ultraliberale model, der strider imod arbejderes og fagforeningers interesser," skriver IDC ifølge branchemediet The Loadstar.

Konflikten i de spanske havne har stået ved igennem længere tid og bunder i havnearbejdernes utilfredshed med en række lovtiltag, der skal liberalisere de spanske havne. Tiltagene skal blandt andet gøre det tilladt at ansætte folk, der ikke er med i fagforeninger.

De spanske havnearbejdere, som samlet tæller omkring 6000 personer, og arbejdsgiverorganisationen Anesco er ikke lykkedes med at nå frem til en aftale, og det har ført til strejker, som har taget til i styrke på det seneste.

Strejken har ifølge et regeringsskøn medført omkostninger på 110 mio. euro for den spanske økonomi på grund af forstyrrelser i handelsruterne. Tidligere har Maersk Line, verdens største containerrederi, fortalt, hvordan det har måttet dirigere skibe til eksempelvis Portugal og Marokko på grund af situationen i Spanien, som er et vigtigt knudepunkt i handlen mellem Asien og Europa.

IDC arbejder også på en strategi for støtte til de lockoutede havnearbejdere i Göteborg, skriver The Loadstar.

Strejker flytter gods fra europæiske havne permanent

Nye strejker rammer de spanske havne

48 timers strejke lammer containertrafikken i Spanien

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere