ShippingWatch

Trumps handelspolitik øger usikkerhed for Maersk-havn i Mexico

APM Terminals nye terminal i den mexicanske havn Lázaro Cárdenas kan vise sig som en lidt usikker investering, fordi USA's præsident Trump muligvis gør alvor af trusler om at lægge told på importvarer fra Mexico, skriver Wall Street Journal.

Foto: APM Terminals

Præsident Donald Trumps trusler om at lægge told på importvarer fra Mexico giver usikkerhed om vækstudsigterne for A.P. Møller-Mærsks nyåbnede containerterminal i den mexicanske havn Lázaro Cárdenas på den mexicanske vestkyst.

Wall Street Journal skriver, at havnen er udset som hovedfærdselsåre for asiatiske varer ind i Mexico, men også som en bagdør til det amerikanske marked, hvor de store havne på USA's vestkyst er overfyldte.

A.P. Møller-Mærks havneselskab APM Terminals har investeret 568 mio. dollar i terminalen og planlægger at bruge samlet op mod 900 mio. dollar i udbygningen i de kommende år.

Men risikoen for, at der lægges ekstra told på varer, der passerer den mexicansk-amerikanske grænse, øger usikkerheden om investeringen, skriver Wall Street Journal.

A.P. Møller-Mærsks topchef Søren Skou sagde dog tidligere i april til avisen, at fokus især er på importerede varer til det mexicanske marked, mens varer tiltænkt det amerikanske marked er af sekundær betydning.

Søren Skou sagde desuden, at Trump-administrationen er kommet med en række udtalelser, der har positiv indflydelse på Mærsk. Dertil kommer så diskussionerne om nye handelsaftaler, og regeringens mere protektionistiske retorik, der gør det svært for Maersk at afgøre, hvorledes eventuelle ændringer samlet set vil påvirke selskabets aktiviteter.

Ross er klar til kamp som general i Trumps handelskrig 

Medie: Maersk vil byde på mexicansk terminal 

APM Terminals sagsøger spansk rigmand i TCB-sag 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs