ShippingWatch

Trumps handelspolitik øger usikkerhed for Maersk-havn i Mexico

APM Terminals nye terminal i den mexicanske havn Lázaro Cárdenas kan vise sig som en lidt usikker investering, fordi USA's præsident Trump muligvis gør alvor af trusler om at lægge told på importvarer fra Mexico, skriver Wall Street Journal.

Foto: APM Terminals

Præsident Donald Trumps trusler om at lægge told på importvarer fra Mexico giver usikkerhed om vækstudsigterne for A.P. Møller-Mærsks nyåbnede containerterminal i den mexicanske havn Lázaro Cárdenas på den mexicanske vestkyst.

Wall Street Journal skriver, at havnen er udset som hovedfærdselsåre for asiatiske varer ind i Mexico, men også som en bagdør til det amerikanske marked, hvor de store havne på USA's vestkyst er overfyldte.

A.P. Møller-Mærks havneselskab APM Terminals har investeret 568 mio. dollar i terminalen og planlægger at bruge samlet op mod 900 mio. dollar i udbygningen i de kommende år.

Men risikoen for, at der lægges ekstra told på varer, der passerer den mexicansk-amerikanske grænse, øger usikkerheden om investeringen, skriver Wall Street Journal.

A.P. Møller-Mærsks topchef Søren Skou sagde dog tidligere i april til avisen, at fokus især er på importerede varer til det mexicanske marked, mens varer tiltænkt det amerikanske marked er af sekundær betydning.

Søren Skou sagde desuden, at Trump-administrationen er kommet med en række udtalelser, der har positiv indflydelse på Mærsk. Dertil kommer så diskussionerne om nye handelsaftaler, og regeringens mere protektionistiske retorik, der gør det svært for Maersk at afgøre, hvorledes eventuelle ændringer samlet set vil påvirke selskabets aktiviteter.

Ross er klar til kamp som general i Trumps handelskrig

Medie: Maersk vil byde på mexicansk terminal

APM Terminals sagsøger spansk rigmand i TCB-sag

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere