ShippingWatch

IDC afblæser internationale havnestrejker

International Dockworkers Council (IDC) afblæser nu den planlagte, internationale sympatistrejke, der skulle have fundet sted torsdag i denne uge. Det sker for at give plads til nye forhandlinger i den spanske havnesektor, oplyser IDC.

I sidste uge afblæste spanske havnearbejdere de strejker, de havde varslet, efter at den spanske kongres torsdag stemte imod et forslag om at gennemføre reformer af landets havne.

Det får nu International Dockworkers Council (IDC) til at følge op og annullere de internationale sympatistrejker, der skulle være fundet sted i havne verden over på torsdag 23. marts, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her ser man nemlig, at resultatet i den spanske kongres er et skridt i den rigtige retning for de spanske havnearbejdere. Afblæsningen sker derfor ifølge organisationen for at give plads til forhandlingerne i den spanske havnesektor.

"Havnearbejderne håber, at processen med åbne forhandlinger, som starter fra bunden, vil løse situationen. En situation, der tager hensyn til international lovgivning og - frem for alt - vedligeholdelse af eksisterende arbejdsforhold," lyder det fra IOC.

Strejkerne, som de spanske havnearbejdere afblæste i sidste uge, skulle have fundet sted 20., 22. og 24. marts.

Spanske havnearbejdere afblæser strejke

Havnestrejker udskudt til den 23. marts

Havnestrejker kan brede sig til hele verden på fredag

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere