ShippingWatch

Spanske havnearbejdere afblæser strejke

De spanske havnearbejdere har valgt at aflyse strejke i dag og de resterende tre strejkedage i den omfattende strejke mod regeringen, efter den spanske kongres har stemt et forslag om arbejdsreformer i havnene ned, skriver flere medier.

De spanske havnearbejdere har afblæst resten af deres strejkedage i strejken, der skulle have fundet sted i dag, d. 20., 22. og 24. marts.

Stoppet for strejken kommen efter, at den spanske kongres torsdag har stemt imod et forslag om at gennemføre reformer af arbejdet i landet, skriver flere medier.

Maersk Line har nødplan for spanske strejker

Den spanske regering har ellers i lang tid været under pres fra EU for at skabe mere konkurrence i de spanske havne ved at have en mere gennemsigtig ejerstruktur og et mere åbent arbejdsmarked. Det har fået den spanske regering til at forberede reformer, som fagforeningen International Dockworkers Council (IDC) har skønnet ville koste mindst 6.000 havnearbejdere i Spanien jobbet.

Efter afstemningen torsdag skriver IDC på foreningens Facebook-side:

"Et skridt fremad og en stor sejr for havnearbejderne rundt omkring i verden."

Havnestrejker udskudt til den 23. marts

Havnestrejker kan brede sig til hele verden på fredag

Spansk havnestrejke foreløbigt afblæst

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere