ShippingWatch

DP World vil etablere multipurpose-havn i Senegal

DP World har præsenteret en masterplan for den senegalesiske regering om udviklingen af en multipurpose-havn i hovedstaden Dakar, som ifølge selskabet skal være inspireret af Jebel Ali-havnen.

Det Dubai-baserede havneselskab DP World har foreslået en masterplan til regeringen i Senegal for at udvikle en multipurpose-havn og en integreret økonomisk zone i hovedstaden Dakar, skriver IHS Fairplay. Planen følger en aftale indgået mellem DP World og Senegal tilbage i november 2015.

Detaljer om rækkevidde, forventede omkostninger og tidsplan for projektet meldes der dog ikke noget om, men DP Worlds formand og CEO, Sultan Ahmed Bin Sulayem, vil tilsyneladende hente inspiration fra Dubai-havnen Jebel Ali, som han betegner som et "klassisk casestudy" for havnelogistik.

"Langsigtede partnerskaber mellem regeringer og den private sektor kan hjælpe Senegal og andre afrikanske nationer med at blive økonomiske magtfaktorer på den lange bane," siger han ifølge IHS Fairplay efter et møde med Senegals præsident Macky Sall.

Topchefen henviser ifølge mediet til en undersøgelse bestilt af DP World og lavet af Ernst & Young. Den siger, at DP Worlds eksisterende terminal i Dakar sikrer levebrød for 31.000 statsborgere i Senegal og har sørget for en stigning i import og eksport på 63 pct. i perioden 2010 til 2015.

Containerterminalerne i Dakar håndterede 540.000 teu i 2016.

DP World øger godsmængde trods "udfordrende markeder"

Verdens største terminalselskab voksede i 2016

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere