ShippingWatch

Shanghai er stadig verdens travleste havn

Shanghai cementerede sin position som verdens travleste containerhavn i 2016. Trods et sløjt år for verdenshandlen lykkedes det for havnen at øge antallet af tyvefodscontainere. Singapore følger efter på andenpladsen.

Shanghai er fortsat verdens travleste containerhavn skarpt efterfulgt af sin nærmeste konkurrent i Singapore.

Det står klart, efter at de to havne har fremlagt tal for, hvor mange containere de håndterede i løbet af 2016.

I den kinesiske by Shanghai flød i alt 37,13 mio. teu igennem havnen i hele 2016, hvilket er en stigning på 1,6 pct. i forhold til året før. Det er samtidig det højeste antal nogensinde.

Til sammenligning håndterede i verdens næstmest travle havn, Singapore, 30,9 mio. teu sidste år, hvilket er nogenlunde på samme niveau som 2015.

Den høje volumen i begge havne sker til trods for, at 2016 var præget af en svag verdenshandel. Mens det gik hårdt udover rederierne, så er det lykkes for de to havne at holde stand.

Shanghai har også fremlagt tal for sine økonomiske tal. Her viser bundlinjen et overskud på 989,3 mio. dollars, hvilket er en forbedring på fire pct. i forhold til året før.

OECD: Gøteborg Havn har brug for investeringer

APM Terminals har skiftet hele ledelsen ud

Antwerpen hugger markedsandele fra nabohavne

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere