ShippingWatch

APM Terminals har skiftet hele ledelsen ud

For anden gang på knap to år har APM Terminals, Maersk-gruppens havneselskab, gennemført en stor omrokering i ledelsen.

Foto: Maersk

Det er alle fem stole i øverste direktionslokale hos APM Terminals, der har hovedsæde i Haag i Holland, blevet besat af en ny chef. Det skriver Lloyd's List, som har sat navn på de fleste nyansættelser.

Øverst oppe kom Morten Engelstoft ind som ny administrerende direktør i stedet for Kim Fejfer, der i efteråret forlod APMT efter 12 år og nu skal arbejde for Maersk-familiens holding-selskab.

Salgsdirektør Jakob Just-Bomholt sagde op i forbindelse med Maersk-gruppens strategiskifte og er blevet erstattet af Henrik L. Pedersen, der tidligere var havnedivisionens finansdirektør. Hans gamle stilling tilhører midlertidigt Joe Nicklaus Nielsen, som til april følger efter Kim Fejfer til APM Holding.

Peder Søndergaard, der tidligere har været chef for nye havneprojekter, har fået rollen som porteføljedirektør.

Endelig stopper også driftsdirektør Jeff de Best, og i hans sted kommer Keith Svendsen til fra Maersk Line næste måned, mens også Tiemen Meester, tidligere ansvarlig for integration af nye projekter, forlader selskabet, skriver Lloyd's List.

Havnedivisionen er dog ikke ubekendt med uro i toppen. I februar 2015 blev tre medlemmer af topledelsen fyret for brud på selskabets interne regler i forbindelse med økonomiske uregelmæssigheder i Indien. Det var finansdirektør Christian Møller Laursen, driftsdirektør Martin Gaard Christiansen og implementeringschef Michael Lund Hansen, der blev afskediget fra Maersk-gruppen i den omgang.

APM Terminals er udset en større rolle i Maersk-gruppens fremtid, idet havnedivisionens kompetencer skal integreres tættere med containerskibsfarten i Maersk Line og logistikselskabet Damco. Den nye strategi er Mærsks bud på at tiltrække flere transportkunder, mens de gamle satsninger inden for energi, herunder Maersk Oil og Maersk Drilling, er på vej ud i periferien af konglomeratet.

APM Terminals-rival øger ejerandel i sydkoreansk havn

APM Terminals venter snarlig drift af skandaleramt havn

Det nye Maersk kan sætte uafhængigheden på spil

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere