ShippingWatch

Antwerpen hugger markedsandele fra nabohavne

Havnen i Antwerpen har haft et rekordår i 2016, og på containerfragt er havnen vokset og har taget fragt fra de store nabokonkurrenter i Rotterdam og Hamborg.

Foto: Port of Antwerp/PR

Den store havn i Antwerpen har haft et virkelig godt 2016, hvor fragtmængderne er vokset i alle segmenter bortset fra tørlast. I alt skønner havnen, at de samlede fragtmængder for i år når op på mere end 214 mio. tons.

Læs meddelelsen fra Port of Antwerp her.

På containergennemstrømningen har havnen nået sit højeste niveau nogensinde med håndtering af mere end 10 mio. teu., hvilket svarer til en vækst på 4,1 pct. i forhold til sidste år.

"Med de fremragende væksttal har Antwerpen yderligere øget sin markedsandel i Hamborg-Le Havre området. Antwerpen har også formået at forbedre sin position betydeligt på handlen med Fjernøsten over de seneste få år på bekostning af sine direkte konkurrenter Rotterdam og Hamborg," skriver havnen i meddelelsen.

Udviklingen understreges af, at det i stigende grad er de rigtigt store containerskibe, der anløber havnen. I 2016 kom 458 containerskibe på mere end 13.000 teu til den belgiske havn. Det var en stigning fra 320 i 2015.

På transport af liquid bulk er havnen også vokset og har øget mængderne med 4,5 pct. til 69,6 ton, mens gennemstrømningen af tørlastgods er faldet med med knap 10 pct.

Rotterdam åbner strid om statsstøtte i Europas storhavne

Hamborg Havn har ventet på udvidelse i snart 15 år

Fald i fragtmængderne i Hamborg Havn

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere