ShippingWatch

Forligsinstitution indkaldt i havnefejde i Gøteborg

Den svenske forligsinstitution bliver nu indkaldt i konflikten mellem APM Terminals og de svenske havnearbejderes fagforening i Gøteborg. Arbejdet i havnen bliver genoptaget i perioden med forhandling om et forlig.

Foto: PR-foto: G. Assner

Sveriges forligsinstitution træder nu til i den igangværende konflikt mellem havnearbejderne i Gøteborg og APM Terminals.

Det skriver terminalselskabet og fagforbundet Svenska Hamnarbetarförbundet i meddelelser på deres hjemmesider.

"APM Terminals har stor tillid til det nationale svenske forligskontor og håber på en bæredygtigt langsigtet løsning, som skaber tillid til vores selskab, skaber værdi for vores kunder, og hvor vores medarbejder har muligheder for at udvikle sig," siger managing director i APM Terminals Gothenburg Henrik Kristensen i meddelelsen.

Arbejdet bliver genoptaget i terminalen, når forhandlingerne går i gang, skriver begge parter.

Konflikten i Gøteborg mellem APM Terminals på den ene side og havnearbejdernes fagforening på den anden har stået på længe og drejer sig blandt andet om, hvorvidt forbundet skal have lov til selv at bestemme, hvem der skal repræsentere det i forhandlinger om kollektive aftaler med APM Terminals.

Striden førte tidligere på året til to strejker af 24 timers varighed, og efter sommerferien er striden nu blusset op igen. Senest med strejken indledt 15. november.

APM Terminal i Gøteborg rammes af strejke

Havneforbund varsler sympati-aktioner mod Gøteborg-gods

Havnearbejdere varsler ny blokade mod APM i Gøteborg

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere