ShippingWatch

Gøteborg Havn udvider med ny terminal

En ny terminal er på vej til Gøteborg, efter at myndighederne har sagt god for en 22 hektar stor udvidelse. Den nye terminal, der får en dybgang på 11 meter, skal drives af en endnu ubestemt operatør.

Skandinaviens største havn er på vej til at blive endnu større, efter at myndighederne har givet Gøteborg Havn lov til at etablere en ny terminal ved siden af de eksisterende terminaler. Det oplyser Gøteborg Havn i en pressemeddelse.

"Den nye terminal er en vigtig del af vores fremtidige ekspansion og vil give os muligheden for at håndtere den stigende efterspørgsel efter søfragt gennem Gøteborg Havn," siger Magnus Kårestedt, havnens CEO, i pressemeddelelsen.

Den nye terminal kommer til at fylde 22 hektar, og den maksimale dybgang bliver 11 meter. Derfor forventer havnen, at trafikken vil blive intra-europæisk, enten som endedestination eller til og fra de store hubs i Tyskland, Holland eller Belgien.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Det er endnu ikke afgjort, hvilken form for gods, den nye havn skal håndtere. Havnen nævner selv container, RoRo, passagerer eller forskellige typer fragt som muligheder.

"Godkendelsen vil tillade os at tilpasse designet af terminalen til, hvordan markedet vil være i fremtiden," siger Magnus Kårestedt.

Selv om det ligger fast, at den nye terminal skal drives af en ekstern operatør, er det endnu ikke besluttet, hvilken operatør det vil blive.

Investeringen i den nye terminal forventes at blive en milliard svenske kroner.

Gøteborg Havn indstiller sig på nyt vækstniveau

Gøteborg Havn forventer container-optur

Gøteborg Havn fryser prisen for at booste væksten

Sveriges Laurin-familie vil ekspandere sit tankrederi

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere