ShippingWatch

Havnedivisionen skuffer på top- og bundlinje

APM Terminals, der anses som Maersk-gruppens måske mest lovende forretning, leverede en negativ overraskelse for markedet i årets sidste tre måneder.

Maersks måske mest stabilt indtjenende division, havneforretningen APM Terminals, leverede i fjerde kvartal af 2015 en negativ overraskelse for markedet.

Divisionen, som primært driver containerhavne verden over, omsatte i kvartalet for 1025 mio. dollar og fik et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 199 mio. dollar. På bundlinjen (NOPAT) var der 128 mio. dollar i overskud.

Til sammenligning ventede analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates en omsætning på 1046 mio. dollar og et EBITDA-resultat på 193 mio. dollar. På bundlinjen forudså analytikerne et overskud på 154 mio. dollar i fjerde kvartal.

I samme kvartal af 2014 havde APM Terminals en omsætning på 1124 mio. dollar, et EBITDA-overskud på 229 mio. dollar og et bundlinjeplus på 117 mio. dollar.

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

APM Terminals: Rotterdam rammes af strejke i dag

 

APM Terminals parat til retssag mod fagforening

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere