ShippingWatch

Strejke rammer græske havne onsdag

De græske havne vil igen blive ramt af en 48 timer lang strejke fra i morgen, oplyser serviceselskabet Inchcape Shipping Services.

Den græske havn Thessaloniki. som formentlig går fri af strejken. | Foto: Thanassis Stavrakis/AP/POLFOTO/arkiv

Endnu en gang på få måneder vil en strejke lamme de græske havne, oplyser serviceselskabet Inchcape Shipping Services. Kl. 06.00 onsdag morgen vil flere græske fagforeninger i havnene indlede en strejke, som vil vare 48 timer indtil fredag morgen kl. 06.00. Strejken vil ramme ruter indenlands, lokale færger og ikke mindst skibe, der skal kalde havnene Pireaus, Aspropyrgos, Eleusis, Pachi og Megara.

Det er ikke første gang, at landets fagforeninger koordinerer en strejke. Også to gange i december protesterede havnemedarbejdere over de stramninger, som bliver lagt ned over de græske havne i forbindelse med landets regerings plan om at privatisere havnene. Stramningerne vil blandt andet betyde lavere pensioner og en højere pensionsalder. For Pireaus' vedkommende blev privatiseringsplanerne afklaret i sidste uge, hvor kinesiske Cosco hævede sit bud til over 400 millioner dollars for at nå en kontrollerende aktiepost i havnen.

En anden af Grækenlands store havne Thessaloniki ventes at gå fri af de varslede afbrydelser, da slæbebådsmedarbejdere i denne havn ikke er med i strejken.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

De græske havne er ikke de eneste, der har været ramt af strejke den seneste tid. Også i Rotterdam har havnemedarbejderne trukket strejkekortet på grund af udsigten til, at op mod 800 stillinger i løbet af de kommende år vil blive overflødige, når automatiserede terminaler på Maasvlakte II, som blandt andre APM Terminals opererer, bliver taget i brug.

Europas havne venter på nyt fra Rotterdam

Cosco får kontrol med græsk storhavn 

Parterne i Rotterdam Havn genoptager forhandlinger 

Rotterdams CEO nedtoner risiko for nye strejker 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs