ShippingWatch

Antwerpen slog egen containerrekord i 2015

Europas andenstørste containerhavn melder om stabil vækst i den samlede håndterede fragt i det forgangne år. Container går markant frem, mens olie- og tørlastvoluminer vokser mere kontrolleret.

Foto: Port of Antwerp

Antwerpen Havn, den andenstørste havn i Europa efter Rotterdam, voksede på tværs af forretningen i 2015, der blev et år med hele to rekorder for den toneangivende gateway.

De samlede voluminer i havnen passerede for første gang i Antwerpens historie 200 million tons og landede pr. 31. december på 208.423.920 tons. En stigning på 4,7 procent fra 2014, hvor havnen håndterede 199 millioner tons.

Det skriver Antwerpen Havn i en meddelelse.

Antallet af containere gennem Antwerpen i 2015 landede på 9,6 millioner teu, hvilket er ny rekord for havnen og 7,5 procent mere end i 2014.

Dog voksede de andre lasttyper mere kontrolleret i det forgangne år. Ro-Ro steg med 4,1 procent, mens tørlast voksede 2,2 procent og kemikalielaster var flyvende med en vækst på hele 18,2 procent.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Dermed har Antwerpen klaret sig betydeligt bedre end sine to nærmeste konkurrenter i Rotterdam og Hamborg.

Rotterdam Havn kunne i sidste uge melde om et faldt på 0,5 procent i havnens containertrafik, og Hamborg Havns regnskab for tredje kvartal 2015 viste et fald på hele 9,2 procent. Begge havne er påvirket af den lave verdenshandel, Kinas sløve vækst og - især i Hamborgs tilfælde - den geopolitiske krise med Rusland.

Antwerpen Havn undersøges for ulovlig støtte

Europas kæmpehavne stormer frem på container

Antwerpen Havn i stærk start på 2015

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere