ShippingWatch

Antwerpen slog egen containerrekord i 2015

Europas andenstørste containerhavn melder om stabil vækst i den samlede håndterede fragt i det forgangne år. Container går markant frem, mens olie- og tørlastvoluminer vokser mere kontrolleret.

Foto: Port of Antwerp

Antwerpen Havn, den andenstørste havn i Europa efter Rotterdam, voksede på tværs af forretningen i 2015, der blev et år med hele to rekorder for den toneangivende gateway.

De samlede voluminer i havnen passerede for første gang i Antwerpens historie 200 million tons og landede pr. 31. december på 208.423.920 tons. En stigning på 4,7 procent fra 2014, hvor havnen håndterede 199 millioner tons.

Det skriver Antwerpen Havn i en meddelelse.

Antallet af containere gennem Antwerpen i 2015 landede på 9,6 millioner teu, hvilket er ny rekord for havnen og 7,5 procent mere end i 2014.

Dog voksede de andre lasttyper mere kontrolleret i det forgangne år. Ro-Ro steg med 4,1 procent, mens tørlast voksede 2,2 procent og kemikalielaster var flyvende med en vækst på hele 18,2 procent.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Dermed har Antwerpen klaret sig betydeligt bedre end sine to nærmeste konkurrenter i Rotterdam og Hamborg.

Rotterdam Havn kunne i sidste uge melde om et faldt på 0,5 procent i havnens containertrafik, og Hamborg Havns regnskab for tredje kvartal 2015 viste et fald på hele 9,2 procent. Begge havne er påvirket af den lave verdenshandel, Kinas sløve vækst og - især i Hamborgs tilfælde - den geopolitiske krise med Rusland.

Antwerpen Havn undersøges for ulovlig støtte

Europas kæmpehavne stormer frem på container

Antwerpen Havn i stærk start på 2015

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere