ShippingWatch

Cosco vil betale 1,1 mia dollars for græsk storhavn

På papiret ser tallet imponerende ud, men den græske bestyrelse, der skal sælge landets største havn, er mindre imponeret.

Den græske havn Thessaloniki på billedet skal også privatiseres.

762 millioner dollars og yderligere 380 millioner dollars i investeringer over de næste fem år. Så meget er kinesiske Cosco Shipping Group parat til at betale den græske stat for en majoritetspost på 67 procent i landets største havn i Piræus, skriver China Daily. En investering, der for bl.a. Maersk-ejede APM Terminals ikke er kommerciel interessant, og spørgsmålet er oven i købet nu, om Coscos tilbud er højt nok.

APM Terminals var blandt de fem havneoperatører, der var med i opløbet om den græske storhavn, men da bestyrelsen i landets privatiseringsfond tidligere på ugen åbnede kuverten med bindende tilbud, var Cosco alene tilbage. Fonden kvitterede for ulejligheden og bad Cosco om at hæve sit tilbud.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Som eneste operatør holdt Cosco hele vejen gennem den til tider rodede udbudsproces. I en mail til ShippingWatch oplyste fonden, at den havde udbedt sig et "forbedret finansielt tilbud", som skal vurderes på et efterfølgende bestyrelsesmøde. Dette møde skal finde sted i løbet af næste uge.

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco

Europas havne venter på nyt fra Rotterdam

Udbudsrunde for græsk storhavn er afsluttet

Forsiden lige nu

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Det danske tankrederi Torm vil udstede 12,5 mio. nye A-aktier i en emmission, som er garanteret af storaktionæren, kapitalfonden Oaktree Capital. Selskabet har samtidig løftet sløret for sine forventninger til sidste års regnskab.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere