ShippingWatch

Københavns krydstogtsæson starter allerede i dag

Krydstogtsæsonen starter tidligt i år, hvor det første skib lægger til kaj i København. Som det første nogensinde bruger det København som afsæt for en jordomsejling.

Aldrig tidligere har den københavnske krydstogtsæson startet allerede i januar, og aldrig tidligere har et rederi valgt at påbegynde en jordomsejling i København. Det skriver CMP - Copenhagen Malmø Port - i en pressemeddelelse.

Det sker i dag, når skibet Queen Victoria fra rederiet Cunard lægger til kaj ved Langelinje i København. Når skibet afgår igen, kan passagererne se frem mod 125 dages sejlads rundt om jorden.

I løbet af 2016 vil i alt 286 krydstogtskibe anløbe København. Af disse foretager de 137 skift af passagerer i København.

CMP forventer, at antallet af passagerer i år lander på 710.000. Det er mere end de 677.000 krydstogtgæster, som besøgte København i 2015, men et stykke under de gode år i 2011 til 2013, hvor flere end 800.000 passagerer kom til København på de store skibe.

Turismeforsker Lise Lyck, der er ekstern lektor ved CBS, har tidligere peget på den nye krydstogtterminal i Københavns Nordhavn som en af årsagerne til faldet.

Laveste antal krydstogtskibe i fem år

"Nordhavnen er et vindblæst sted, som ikke er særligt attraktivt. Samtidig har der været trafikale problemer, så det har været besværligt at komme ind til byen. Det er uheldigt, for krydstogtturisme er en hastigt voksende industri," sagde hun i august 2015.

København er flere år fra at slå krydstogtsrekorden

Dansk producent af inventar går efter krydstogtskibe

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere