ShippingWatch

Danske Havne øger godsmængde i andet kvartal

Sten, sand og grus giver mere aktivitet på havnene i særligt Odense og Aabenraa, skriver Danske Havne.

Godsomsætningen er øget på de danske havne i andet kvartal. Det er særligt aktiviteten inden for sten, sand og grus, der er steget og nu ligger på det højeste niveau siden årsskiftet 2012//2013. Det skriver Danske Havne i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at det særligt er på havnene i Odense og Aabenraa, der er fremgang at spore.

"En fremgang i den samlede godsomsætning for andet kvartal i 2015 til 20,8 mio. ton er positivt, og vi kan være forsigtigt optimistiske over, at der synes at kunne spores en trend mod øget aktivitet i anlægs- og byggesektoren, som Dansk Byggeri også har meldt ud. En øget byggeaktivitet betyder jo øget aktivitet på de danske havne. Vi skal selvfølgelig ikke glemme, at uagtet den positive tendens inden for byggeri- og anlægsbranchen er der stadig et stykke vej til, at godsomsætningen kommer op på før-krise niveau," siger Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne, i pressemeddelelsen.

Der kan identificeres en samlet fremgang på syv procent i andet kvartal 2015 i forhold til året før, men tallet dækker over, at der er tilføjet nye havne til opgørelsen siden andet kvartal 2014. Det drejer sig om Inter Terminal-havnene Asnæs, Stignæs, Gulf og Ensted.

Inter Terminal har intensiveret sine forretninger i de gamle kraftværkshavne, som næsten fordobler godsomsætningen inden for mineralske olieprodukter og er medvirkende til den samlede fremgang.

Renses Inter Terminal fra, bliver fremgangen til en mindre tilbagegang på to procent i godsomsætningen for 2. kvartal 2015 i forhold til 2. kvartal 2014. Godsomsætningen afspejler ifølge Danske Havne stadig en faldende tendens inden for kul, der er på det laveste niveau i den periode, Danmarks Statistik har tal for - det vil sige siden 2000.

Danske Havne ønsker ens miljøkrav i hele EU

Danske Havne vil have staten med i anlægsinvesteringer

Vækst igen i de store danske havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere