ShippingWatch

APM Terminals: Afrika lover godt men kræver meget

En del af de mange milliarder, som Maersk Gruppens havneselskab, APM Terminals, ventes at investere det kommende årti, vil blive placeret i Afrika. Kontinentet er lovende, men også krævende, fortæller Peder Søndergaard, CEO for Afrika og Mellemøsten i APM Terminals, til ShippingWatch.

Havnen Onne i Nigeria, hvor APM Terminals er til stede. | Foto: APM Terminas

Investeringer i veje, broer og havne på det afrikanske kontinent er mildt sagt ikke imponerende. Faktisk er der tale om et underskud på trilliarder af kroner i investeringer i infrastruktur, fortæller Peder Søndergaard, der er CEO for Afrika og Mellemøsten i APM Terminals. Og netop det faktum kombineret med de generelt høje vækstrater, som mange afrikanske lande har i udsigt med voksende befolkninger, gør det interessant for et selskab som APM Terminals at investere her.

Det gælder både 100 procent egne investeringer og i partnerskaber mellem offentlige og private, som havneterminalen gør det for tiden i blandt andet Ghana. I øjeblikket er vækstraten ligesom i resten af verden løjet lidt af, men det sænker ikke APM Terminals’ ambitioner på kontinentet, som står højt på listen, når selskabet skal investere de kommende år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs