ShippingWatch

Udvidelse af Frederikshavn Havn giver 2000 nye job

Den nye udvidelse af Frederikshavn Havn til 571 millioner kroner kan skabe op mod 2000 nye arbejdspladser, skriver dr.dk.

Den stort planlagte udvidelse af Frederikshavn Havn kan betyde i hvert fald 1.000 arbejdspladser og sandsynligvis op mod 2.000 nye job i byen både inden for den maritime branche og andre brancher.

Det vurderer havnedirektør Mikkel Sørensen over for dr.dk

"Vi bevæger os fra 2. division vest op i Superligaen rent havnemæssigt. Det her betyder meget for det maritime erhverv i kommunen. Det giver os større muligheder. Blandt andet inden for genanvendelse af skrot og turisme," siger havnedirektøren til DR.

Det er entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S, der skal stå for havneudvidelsen, der skal være færdig i 2017. Per Aarsleff er blandt andet også entreprenør på Femern Bælt-forbindelsen.

Havneudvidelsen har et budget på i alt 552 millioner kroner, og udbygningen får formentlig også støtte fra EU, hvor EU-Kommissionen med en ny pulje til støtte af infrastruktur regner med at støtte Frederikshavn Havn med 22,5 millioner kroner.

Frederikshavn Havn er hjemsted for en lang række maritime leverandører, blandt andet Orskov Yard, Vestergaard Marine Service og Scanel.

Entreprenør til Fredrikshavn Havn fundet

EU fremlægger rekordstor investeringsplan i transport

Danske havne investerer 6,2 mia kr mod 2015

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere