ShippingWatch

OW Bunkers konkurs giver udsving hos Aarhus Havn

Aarhus Havn kom ud af årets første seks måneder med en omsætning på linje med sidste år. Dog gik havnens samlede håndterede voluminer tilbage, hvilket især skyldes OW Bunkers konkurs sidste år.

Foto: Århus Havn

Danmarks største containerhavn, Aarhus Havn, omsatte for i alt 125 millioner kroner i første halvår 2015. Det er nogenlunde på niveau med de 126 millioner kroner, som havnen omsatte for i samme periode sidste år.

Men havnen gik samtidig 4,5 procent tilbage på godsomsætningen, de totale voluminer håndteret i halvåret, til i alt 3,8 million tons - og det skyldes først og fremmest et markant fald i omsætningen af olie, der er faldet med hele 25 procent siden OW Bunkers kollaps i november 2014, skriver Aarhus Havn i en meddelelse.

Havnens største forretningsområde, container, voksede dog med 4,2 procent i antal håndterede teu i årets første seks måneder, og havnedirektør Jakob Flyvberg Christensen er tilfreds med resultatet.

"Jeg er sikker på, at mange andre virksomheder også kan aflæse den konkurs i deres tal. Jeg synes, vi er kommet ud med et tilfredsstillende resultat alligevel, og jeg glæder mig over, at vi på containerområdet kan se, at nogle af vores gode kunder realiserer rigtig flotte vækstrater, selv om alle jo taler om en beskeden vækst i samfundet," siger han og peger på, at stigningen i containeromsætningen indikerer vækst i forbruget

Aarhus Havn forventer, at omsætningen for hele 2015 lander på omkring 247 millioner kroner.

Mindre gods gennem danske havne i 2014

Aarhus Havn hæver både container og tørlast

Vækst i tørlast trak Aarhus Havn op

Hamborg Havn fortsætter fald på containere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere