APM Terminals fyrer strejkende havnearbejdere

Maersks terminal- og havneoperatør APM Terminals har afskediget 130 havnearbejdere i en terminal i Peru, hvor en strejke har fundet sted siden 13. maj, skriver IHS Maritime.
Foto: APM Terminals
Foto: APM Terminals

130 havnearbejdere er blevet fyret af APM Terminals i havneoperatørens stykgodsterminal i Callao i Peru.

Siden den 13. maj har omkring 600 medarbejdere i havnen strejket og i løbet af sidste uge modtog godt 130 af dem en afskedigelse, fortæller Tom Boyd, talsmand for APM Terminals, til IHS Maritime.

"Nogle medarbejdere har modtaget en notifikation om, at de ikke længere må arbejde her," sagde han og fortalte videre, at de afskedigede medarbejdere er udvalgt på baggrund af narkotikatests samt deres fremmøde.

Ifølge Tom Boyd er fyringerne helt lovlige, siger han med henvisning til landets arbejdslovgivning. Hos fagforeningen Sutramporpc bliver tiltaget dog kaldt en radikal ændring af strategi.

"Mens parterne i løbet af strejken er fortsat med at mødes i ministeriet for arbejde og forhandle en løsning på plads, har (APM Terminals) nu valgt en mere konfronterende strategi over for de strejkende ansatte," siger Geraldo Honores, generalsekretær for fagforeningen, ifølge IHS Maritime.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

APM Terminals peger på, at der i løbet af de sidste ni måneder har været strejke seks gange. Utilfredsheden udspringer af, at havneoperatøren har sat et nyt it-system i gang, hvor man kan få adgang til de ansattes baggrund, og som giver mulighed for at vælge mellem fagforeningsansatte.

APM Terminals: Latinamerika mangler store investeringer 

"Det handler om at fjerne handel med stoffer, kriminel aktivitet, tyveri af last og gøre havnen mere sikker at arbejde i," siger Tom Boyd fra APMT, der understreger, at strejken har påvirket terminalen minimalt, da man har brugt landets flåde til at fortsætte arbejdet i terminalen.

APM Terminals ansætter ny direktør i Indien 

Topchef i Maersk Lines feederrederi til APM Terminals 

APM Terminals fravalgt til peruviansk projekt 

APM Terminals begynder arbejdet i Callao 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også