ShippingWatch

Grækenland genoptager privatisering af Piræus

Tre selskaber er interesseret i at købe sig ind i Piræus. Det er Maersk-ejede APM Terminals, kinesiske Cosco og det filippinske selskab Intercontinental Container Terminal Services.

Foto: Petros Giannakouris/AP Photo/Polfoto

Den venstreorienterede regering i Grækenland har besluttet, at landets største havn, den i Pirærus i hovedstaden Athen, alligevel skal privatiseres.

Dermed genoptager regeringen processen med at finde købere til havnen.

Det franske nyhedsbureau AFP har talt med en unavngiven kilde, der er tæt på processen, og han siger, at tre selskaber er interesseret i at købe sig ind i Piræus.

Det er, siger kilden, A.P. Møller-Mærsk, Cosco fra Kina og det filippinske selskab Intercontinental Container Terminal Services.

A.P. Møller Mærsk har datterselskabet APM Terminals, der driver containerhavne over hele verden.

Kilden siger, at interesserede selskaber kan byde frem til september.

Den tidligere konservative regering havde planer om at sælge 67 pct. af ejerandelen af Piræus, men det går den nye venstreorienterede regering under ledelse af premierminister Alexis Tsipras (foto) ikke med til. Nu drejer det sig kun om 51 procent.

"Vi har informeret potentielle investorer om ændringen i betingelserne," siger kilden til AFP.

Modstandere af privatiseringer

Tsipras-regeringen har været ved magten i tre måneder og har været modstandere af privatiseringer.

Men regeringen er kommet under hårdt pres fra de internationale kreditorer, der holder Grækenland økonomisk i live med store kriselån. Til gengæld skal grækerne lave reformer og spare, og her kommer privatiseringerne ind i billedet.

I april gennemførte regeringen sin første privatisering, da den solgte en 20-årig licens til at drive spil på heste til et datterselskab af det tjekkisk-græske selskab Opap.

Regeringstalsmand Gabriel Sakellaridis siger, at spørgsmålet om privatiseringer er en del af en pakke, der lige nu drøftes mellem den græske regering, EU og Den internationale Valutafond (IMF) for at få frigivet yderligere en del af et lån til Grækenland.

Talsmanden betegner salget af Piræus som en "indrømmelse" fra den græske regering.

Avis: APM Terminals bremset i bud på græske havne 

Ny græsk regering vil stoppe salg af Piraeus

Statsstøtte til græsk storhavn i strid med EU-regler 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs