ShippingWatch

Aarhus Havn hæver både container og tørlast

Aarhus Havn fik en omsætning på 237 millioner kroner i 2014, hvor både container og tørlast gik frem. Nedlagt Kattegatrute betød dog fald i den samlede godsomsætning, skriver havnen.

Foto: Århus Havn

Med en omsætning på 237 millioner kroner i 2014 så Aarhus Havn en stigning på 9,2 procent sammenlignet med året forinden. Resultat blev mere end fordoblet fra 20 millioner kroner i 2013 til 46 millioner i 2014, oplyser havnen, der blandt andet er med i Maersk Lines rutenetværk for de store Triple-E skibe.

Både godsomsætningen i container og tørlast med korn- og foderstoffer gik frem med henholdsvis 3,5 procent og 8,1 procent. Kigger man på den samlede godsomsætning, faldt den dog på grund af tab af omsætning fra den nedlagte Kattegatrute. Ifølge havnen steg den samlede godsomsætning dog med 4,4 procent, hvis man korrigerer for dette tab.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, der kom til havnen i januar 2014 fra en stilling i APM Terminals, siger om regnskabet:

"(...) vi har stigende aktiviteter på nogle meget væsentlige forretningsområder. Og vi kan se i tallene, at fremgangene kommer både i kraft af nye kunder, der kommer til, og i kraft af eksisterende kunder, der har styrket deres forretning med udgangspunkt i Aarhus Havn. Det er god pejling for fremtiden,” siger han i en meddelelse.

Danske Havne bekymret over EU

En anden indtjening kommer fra udlejning af bygninger og arealer, hvor omsætningen steg med fire millioner kroner i 2014 eller 6 procent.

Fra 2014 til 2017 forventer Aarhus Havn at investere 500 millioner kroner i nye bygninger og anlæg.

Også en anden skandinavisk havn er i denne uge kommet med regnskab. Helsingborgs Hamn på samme størrelse som Aarhus Havn leverede forleden årsregnskabet for 2014 med et resultat på 5,2 millioner SEK sammenlignet med 1,8 millioner SEK i 2013.

Helsingborgs Hamn vandt over omkostningerne i 2014

Kim Fejfer: Megaskibe tvinger havne til flere investeringer

Hamborg Havn har vokset sig langt ud af krisen

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere