ShippingWatch

Hamborg Havn trodser Ruslands-konflikt

Den tyske storhavn voksede på både omsætning og resultat i 2014 - en udvikling, der især tilskrives de mange store containerskibe, der anløb i havnen i løbet af året. Færre transporter til Rusland trak den anden vej.

Hamborg Havn (HHLA) holdt fortsat væksten oppe i løbet 2014 og overgik sine egne forventninger til perioden.

Havnen havde en samlet omsætning på omkring 1,2 milliarder euro, en stigning på fem procent i forhold til 1,14 milliarder euro i 2013. Driftsresultatet steg 10 procent, til 169 millioner euro i 2014 fra 154 millioner euro året før, fremgår det af selskabets ureviderede regnskabstal. Havnens forventninger lå på et resultat på omkring 158 millioner euro, og havnen overgik dermed sine egne foventinger.

Hamborg Havn offentliggør det endelige årsregnskab d. 30. marts.

Fremgang trods fald i transport til Rusland

Havnen håndterede i alt 7,2 millioner teu i 2014, en moderat stigning på 1,2 procent i forhold til 2013. Den lave vækst i voluminer tilskrives især færre transporter til Rusland i anden halvdel af året.

Hamborgs rolle som omlastningshavn for de store containerskibe på ruter fra Asien mod Nordeuropa betyder, at Rusland er havnens andenstørste forretningspartner. Dog blev effekten af den geopolitiske krise i Rusland og Ukraine modvirket af et voksende antal af de største ultra-large containerskibe (ULCC) i havnen.

"Vi estimerer, at omkring 60 procent flere ultra-large skive er anløbet i havnen siden 2008," siger en talsmand fra Hamborg Havn til Bloomberg.

De flere og større containerskibe opvejer til dels det faldende antal mindre feederskibe, der normalt transporterer varer via Østersøen til Rusland.   

"Vores strategi viste sig at være så robust i 2014, at vi fortsat var i stand til at levere et resultat, der lå over gennemsnittet selv i et marked med svære vilkår, inklusive en yderligere forsinkelse af uddybningen af Elben samt krisen i Ukraine og Rusland," siger Klaus-Dieter Peters, formand for bestyrelsen af HHLA.

Hamborg Havn holder væksten oppe  

Hamborg bliver tysk hovedsæde for Scandlines

Hamborg Havn må udskyde planer for kæmpeskibe 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs