ShippingWatch

Strejke i Ningbo afblæst

Strejken i en af verdens største containerhavne - Ningbo - er nu afblæst. Det skriver Journal of Commerce.

CMA CGM-skib i Ningbo havn

Efter en uges tid med uroligheder og strejke er de kinesiske lastbilchauffører og deres ejere vendt tilbage til arbejdet i Ningbo mandag.

"Vores Ningbo-kontor var i stand til at bekræfte denne morgen, at normal havneoperationer, terminaloperationer og operationer på kortere distancer faktisk er genoptaget," siger Joerg Hoppe, DB Schenkers chef for Nord- og Centralkina til Journal of Commerce.

Strejken er gået i gang, fordi lastbilchauffører og -ejere ikke er tilfredse med betalingerne for deres arbejde i havnen, der er Kinas tredje største og månedligt håndterer nær ved 1,5 mio. teu.

Hvorvidt strejken har givet øgede betalinger er ikke klart endnu. DB Schenker forventer dog ifølge Journal of Commerce, at priserne for havneoperationerne bliver dyrere, da Kina indfører nye regulationer for miljørigtige motorer.

Kæmpestrejke i Ningbo Havn 

Verdens havne vokser forsigtigt opad 

Her er planen for G6 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I denne uge løftede Maersk Tankers sløret for sit nye forretningsben med handelshuset Cargill, mens DFDS sagde ja til at købe grøn ammoniak fra en fabrik i Esbjerg fra 2026. Det grønne brændstof skal hældes i rederiets færger.

Banker vil helst finansiere nybyggede skibe

Bankerne vil helst finansiere nybyggede skibe eller retrofits, lyder det fra flere paneldeltagere ved dette års digitale Marine Money konference. Især LNG er populært blandt skibsejerne, der dog generelt holder igen med nye bestillinger.

Kulturborgmester vil have færre krydstogtskibe til København

Antallet af krydstogtskibe i Københvan skal barberes markant ned, mens der skal stilles strengere miljøkrav. Det mener kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt), der i et nyt politisk forslag vil have forvaltningen til at undersøge mulighederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs