ShippingWatch

Kinesiske havneaktiver kan komme i spil

Shanghai International Port Group (SIPG) har søgt myndighedstilladelse til at sælge 20 pt. af aktierne i Shanghai Mingdong Container Terminals.

Foto: Georg Hammerstein/POLFOTO/ARKIV

Det kinesiske havneselskab Shanghai International Port Group (SIPG), som arbejder sammen med Mærsk-ejede APM Terminals om havnen i Zeebrugge i Belgien, har søgt myndighedstilladelse til at sælge 20 pt. af aktierne i Shanghai Mingdong Container Terminals. Det skriver Lloyds List.

"Det foreslåede salg lever op til kravene bag vores strategiske udvikling og kan understøtte vores aktiviteter,"skriver SIPG i en meddelelse til børsen i Shanghai. Mingdong, som SIPG ejer sammen med Hutchison Port Holdings, realiserede i 2013 et nettoresultat på 620 mio. yuan efter en omsætning på 1,7 mia. yuan.

APM Terminals arbejder blandt andet sammen med SIPG om APM Terminals Zeebrugge, som APM Terminals ejer 51 pct. af, mens SIPG ejer 25 pct.

SeaIntel: DP og APMT ligner vindere af storbyerne

APM Terminals i strategisk samarbejde med China Shipping

Nedgang for havne i USA og Europa i 2013

Hongkong taber terræn i asiatisk kapløb

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere